Preokret

Boston je dvije minute prije kraja imao 9 koševa prednosti. Izgubio je u produžetku

Hina

Reuters

Reuters

Bostonu nije pomogla ni odlična partija Jaysona Tatuma koji je kraj dvoboja dočekao s 45 koševa



Dvije minute prije kraja košarkaši Bostona su vodili kod Charlotte 108-99, ali su prosuli prednost te upisali poraz nakon produžetka, treći ove sezone u NBA ligi.


Cijelu utakmicu je Boston vodio kod jedne od najslabijih momčadi Istočne konferencije, no na kraju je Charlotte došao do četvrte pobjede u sezoni. Produžetak je domaćinu omogućio LaMelo Ball košem sedam sekundi prije kraja, a upravo je taj igrač bio prvi strijelac pobjedničkog sastava s 36 poena. Tome je dodao devet skokova i osam asistencija.


Bostonu nije pomogla ni odlična partija Jaysona Tatuma koji je kraj dvoboja dočekao s 45 koševa. Iz igre je Tatum gađao 15-28, za tri poena 7-15, a imao je i 13 skokova te šest asistencija.




Denver je teškom mukom slavio na gostovanju kod slabašnog Detroita 107-103, a sve je za aktualne prvake bilo kompliciranije jer je Nikola Jokić zbog dvije tehničke pogreške isključen malo prije kraja prvog poluvremena. Prije toga je u istom scenariju isključen i trener Denvera Michael Malone.


U izostanku Jokića Denver su do desete pobjede u sezoni vodili Reggie Jackson s 21 i Caldwell-Pope s 20 poena. Detroit je i dalje bez ozlijeđenog hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića, a prvo ime domaćina bio je Cade Cunningham s 27 koševa i devet asistencija.


Najbolja momčad na Zapadu je i dalje Minnesota koja je ovaj put svladala New York 117-100 na domaćem parketu. Ključna je bila treća četvrtina koju je Minnesota dobila s 35-19.


Anthony Edwards još je jednom bio prvi igrač Minnesote s 23 poena, 10 skokova i pet asistencija, a vrlo dobru pratnju imao je u Karl-Anthony Townsu koji je ubacio 20 poena.


Vatreno je bilo na susretu Washingtona i Milwaukeeja gdje su gosti pobijedili 142-129. Milwaukee je u svakoj četvrtini ubacio 30 i više poena, a cijela petorka te momčadi ubacila je dvoznamenkasti broj poena. Najviše Giannis Antetokounmpo čak 42 poena, s tim da je promašio samo tri šuta iz igre (20-23). Tome je dodao 13 skokova i osam asistencija. Čak 58 posto šuta iz igre imala je momčad Milwaukeeja na ovom gostovanju.