ODLAZAK MLADOG TALENTA

Mladi hrvatski reprezentativac dobiva njemačko državljanstvo, već se našao na širem popisu Joachima Löwa

Portal Novi list

Borna Sosa/Foto: REUTERS

Borna Sosa/Foto: REUTERS

"Poznajemo dečka i dugo ga pratimo. Vjerujemo da Borna Sosa ima potencijal da postane njemački reprezentativac. Cilj nam je da postane naš igrač nakon Eura", rekao je Oliver BierhoffRIJEKA Mladi hrvatski reprezentativac Borna Sosa dobiva njemačko državljanstvo i branit će boje “Elfa”, piše njemački Bild.


Borna Sosa je dosad igrao za hrvatsku U-21 reprezentaciju, a po hitnoj proceduri sada je dobio njemačko državljanstvo s obzirom na to da mu je majka Berlinčanka. Sosa je igrač bundesligaša Stuttgarta, a s obzirom na to da 23-godišnjak još nije zaigrao za seniorsku reprezentaciju Hrvatske prema FIFA-inim pravilima može zaigrati za drugu reprezentaciju.


Izbornik Joachim Löw i njemački nogometni savez vide Sosu kao dugoročno rješenje na poziciji lijevog braniča. Ove sezone je nastupio za Stuttgart u 23 utakmice u Bundesligi i ubilježio 10 asistencija. U redove Stuttgarta je došao u srpnju 2018. godine iz Dinama.
“Poznajemo dečka i dugo ga pratimo. Vjerujemo da Borna Sosa ima potencijal da postane njemački reprezentativac. Cilj nam je da postane naš igrač nakon Eura”, rekao je Oliver Bierhoff, no Bild je objavio kako se Sosa već nalazi na širem popisu reprezentacije.