Prijateljske utakmice

Njemačka svladala Francusku u Lyonu, Brazil golom 17-godišnjaka slavio na Wembleyju

Hina

Kylian Mbappe i Brice Samba/Foto REUTERS

Kylian Mbappe i Brice Samba/Foto REUTERS

Dvoboj Irske i Belgije u Dublinu završio je bez pogodaka



LYON  Reprezentacija Njemačke, domaćina ovogodišnjeg Europskog nogometnog prvenstva, dobila je važnu injekciju samopouzdanja u subotu, nakon što je u Lyonu pobijedila Francusku s 2-0.


Utakmica je tek počela, a Njemačka je povela. Florian Wirtz je postao novi njemački rekorder jer je uspio postići pogodak za samo sedam sekundi.


Povratnik u “Elf” nakon trogodišnjeg izbivanja Toni Kroos je bio dodavač, a Wirtz je dalekometnim projektilom svladao Bricea Sambu.




Bolju i konkretniju igru, Nijemci su okrunili u 49. minuti, kad je Jamal Musiala obavio veći dio posla, a Kai Havertz je samo skrenuo loptu u mrežu za konačnih 2-0.


Momčad Juliana Nagelsmanna će u ovom terminu još za tri dana ugostiti Nizozemsku u Frankfurtu, dok će Francuska istog dana na Velodromeu u Marseilleu biti domaćin reprezentaciji Čilea.


Reprezentacija Brazila svladala je Englesku s minimalnih 1-0 gostujući na Wembleyju u prijateljskom dvoboju.


U sadržajnom dvoboju jedini je pogodak pao u 80. minuti, a postigao ga je 17-godišnji napadač Endrick nakon odličnog dodavanja Viniciusa Juniora. Endrick je u igru ušao u 71. minuti zamijenivši Rodryga.


Gostujuću pobjedu ostvarila je i Austrija koja je s 2-0 slavila protiv Slovačke u Bratislavi. Christoph Baumgartner je već u 1. minuti svladao Martina Dubravku, a konačnih 2-0 postavio je Andreas Weimann u 82. minuti.


Dvoboj Irske i Belgije u Dublinu završio je bez pogodaka, a najbliže mu je bila domaća reprezentacija koja je u 28. minuti imala kazneni udarac zbog igranja rukom. Evan Ferguson je bio izvođač, ali je njegov udarac belgijski vratar Matz Sels uspio obraniti.


Pogodaka nije bilo ni u Kopenhagenu, gdje je Danska na Parkenu ugostila Švicarsku.