HT PREMIJER LIGA

Košarkaši Adria Oil Škrljeva nisu uspjeli nastaviti pobjednički niz, nakon četiri slavlja na put im je stala Šibenka

Luka Medak

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

Nakon senzacionalne pobjede protiv Splita, koja im je bila četvrta u nizu, Škrljevčani su poraženi u gostima kod Šibenke, čime su se ponovno vratili na šesto mjesto iza Sonik Puntamike.



ŠIBENIK Utakmica 32. kola HT Premijer lige košarkaša: Šibenka – Adria Oil Škrljevo 85:80 (13:17, 27:20, 17:17, 28:26). Sportska dvorana Baldekin. Bez gledatelja. Suci: Hadžić (Pula), Roglić (Split), Rogić (Zagreb). Opunomoćenik: Goleš (Šibenik).


ŠIBENIK: Freeman 19 (3-4), Gulin 4 (1-2), Miković 23 (5-8), Pleadin 6 (2-2), Širko 17 (1-2), Bobek, D. Šarić 3, P. Šarić, Bašić 9, Antić, Vlaić, Jurković 4.
ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Arslanagić 9 (2-3), Pilepić 6, Jelenković 5, Vucić, Gunjina 7 (1-2), Barnjak 9 (1-3), Robertson 22 (4-4), Boban 19 (2-2), Rajčić 3, Vrgoč 4, Bjelanović, Cvitković.


Košarkaši Adria Oil Škrljeva nisu uspjeli nastaviti niz pobjeda. Nakon senzacionalne pobjede protiv Splita, koja im je bila četvrta u nizu, Škrljevčani su poraženi u gostima kod Šibenke, čime su se ponovno vratili na šesto mjesto iza Sonik Puntamike.




Gotovo je cijela utakmica bila u egalu i momčadi su izmjenjivale vodstvo, sve do trice Henrika Širka osam sekundi prije kraja treće četvrtine, kojom su domaći u posljednji period otišli s prednošću koju više nisu ispuštali. Uspjeli su Škrljevčani doći na samo poen zaostatka 54 sekunde prije kraja susreta, ali domaći su ekspresno uzvratili serijom 7:2 za konačnih 85:80.


Nerješiva enigma za Škrljevčane bili su Milija Miković i James Freeman, koji su zajedno zabili 42 od 85 koševa Šibenke. Njima se u posljednjoj četvrtini pridružio i Širko te je spomenuti trojac zabio 24 od 28 koševa u posljednjih 10 minuta igre. Škrljevo je opet predvodio Arkim Robertson s 22 poena, ali posebno se istaknuo kapetan Antonio Boban, koji je dao sve od sebe u zadnjoj dionici da njegova momčad ostane u igri te u tom periodu zabio čak devet od svojih 15 poena, no čini se da se ostatak momčadi previše potrošio u srijedu protiv Splita.


Do kraja sezone ostalo je još samo jedno kolo, u kojem će Škrljevo igrati protiv Zaboka, a petom mjestu za doigravanje mogu se nadati samo ako Šibenka u posljednjem kolu iznenadi i zadarski Sonik.