Premijer liga košarkaša

Bek košarkaša DepoLink Škrljeva uoči sudara s Dubravom u Kostreni: “Moramo početi skupljati bodove”

Katarina Blažević

Karlo Uljarević/Foto PIXSELL

Karlo Uljarević/Foto PIXSELL

Dubrava ima nekoliko iskusnih igrača, a mislim da su kvalitetom jednaki kao prošle sezone. Mi igramo doma i moramo odgovoriti fizički i trkački - kaže Karlo Uljarević



RIJEKA U sportskoj dvorani u Kostreni večeras od 18 sati prvi će put utakmicu odigrati dvije premijerligaške košarkaške momčadi, a nakon dugo vremena ondje će zaigrati dvije ekipe iz najvišeg ranga loptačkog sporta. Košarkaši DepoLink Škrljeva u drugom kolu FAVBET Premijer lige ugošćuju Dubravu u Kostreni, nakon što su od ulaska u najviši rang svoje domaće utakmice igrali u Mavrincima.


Zeleni se nadaju da će im prvi susret u novoj dvorani donijeti i dozu sreće, kao i podršku s tribina, koja će im zasigurno trebati nakon teškog poraza kod Dinama (59:98).


Nova dvorana


– Bio je to baš težak poraz, ali bolje da se dogodio u prvom kolu, nego kasnije. Mladi dečki koji dosad nisu imali previše iskustva vidjeli su što je to. Neki nikada takve utakmice nisu ni osjetili, iako nije ni to nešto posebno, ali opet je najviši rang hrvatske košarke. Ovo je dobar pokazatelj na čemu moramo raditi kao jako mlada ekipa, pa da budemo u poziciji da pobijedimo. Nekada se i ovo mora dogoditi da bi te potaknulo da radiš na određenim stvarima još jače. Brže donošenje odluke, bolja obrana… – kaže Karlo Uljarević, jedini koji je uz Ivana Gulina bio dvoznamenkasti u Draženovu domu (20 poena).




Nakon Dinama ni momčad iz istočnog dijela Zagreba neće biti lagan protivnik. Ekipa trenera Jeronima Šarina prošle je sezone stigla do četvrtfinala Premijer lige, a sada je uglavnom ostala na okupu, pojačana švicarskim reprezentativcem Tonijem Ročkom i Amerikancem Wayneom Arnoldom. Ipak, i Dubrava je upisala poraz u prvom kolu.


– Sezonu su otvorili porazom od Alkara, što sigurno nisu očekivali, i dolaze kod nas po pobjedu. Imaju nekoliko iskusnih igrača, a mislim da su uglavnom kvalitetom jednaki kao prošle sezone. Ipak, mi igramo doma i moramo odgovoriti fizički i trkački. U Kostreni moramo skupljati bodove i nadam se da će utakmica biti drukčija nego u prvom kolu. Dvorana? Jako je dobra i šteta što je praktički bila prazna godinama. I Mavrinci su bili OK, ali ovo je meni osobno bolja dvorana, veća je… Nadam se podršci gledatelja jer s obzirom na to da u Kostreni i nije bilo utakmica najvišeg ranga posljednjih godina, ovo bi moglo sada privući ljude iz okolice.


Cibona


Uljarević je bio član Škrljeva i u sezoni 2018./2019., kada je došao iz Cibone, protiv koje će Zeleni u Zagrebu u trećem kolu igrati već iduće srijede. Vukovi su u teškoj situaciji zbog stečajnog postupka i dugova, zbog čega u Premijer ligi igraju s petoricom igrača iz prošle sezone te juniorima.


– Ne znam što bih rekao. Meni je žao jer mi je u Ciboni bilo lijepo i proveo sam tamo mladost… I tada je bilo teško, iako iskreno, nije bilo toliko loše. Žao mi je što se ovo dogodilo, a rano je sada za komentirati tu utakmicu jer ne znam hoće li oni do srijede uspjetiti riješiti blokadu i registrirati nove dečke. Znat ćemo više poslije utakmica koje se igraju ovoga vikenda. Moramo sada prvo pobijediti Dubravu, pa ćemo onda o Ciboni – zaključio je Uljarević.