Nastavlja se egzodus

FIFA pomogla u evakuaciji afganistanskih nogometaša i nogometašica, sa svojim obiteljima doputovali su u Dohu

Hina

Talibani su 15. kolovoza preuzeli vlast u Afganistanu, nakon čega su uslijedile masovne evakuacije iz Kabula. DOHA Oko stotinu afganistanskih nogometaša, nogometašice i njihovih obitelji doputovali su letom iz Kabula u Dohu, objavio je pomoćnik katarskog ministra vanjskih poslova Lolwah Alkhater, a potvrdila i FIFA.


“Osmi putnički let iz Kabula upravo je stigao u Katar. Na letu je i oko 100 nogometaša i njihovih obitelji, uključujući i igračice”, napisao je Alkhater na Twitteru.


Talibani su 15. kolovoza preuzeli vlast u Afganistanu, nakon čega su uslijedile masovne evakuacije iz Kabula.
Britanski mediji izvijestili su da je najmanje 20 članova afganistanske ženske nogometne ekipe među onima koji su bili na letu i da je FIFA usko surađivala s katarskom vladom na koordinaciji dolaska sportaša.


FIFA je u kolovozu priopćila kako pregovara o “iznimno zahtjevnoj” evakuaciji nogometaša i drugih sportaša iz Afganistana nakon preuzimanja vlasti od strane talibana.


Međunarodni biciklistički savez (UCI) priopćio je u ponedjeljak da je pomogao u evakuaciji 165 izbjeglica iz Afganistana, među kojima su bile i žene biciklistice.


Australija je u kolovozu evakuirala više od 50 afganistanskih sportašica i članova njihovih obitelji, dok je nekoliko igračica iz mlade afganistanske nacionalne nogometne ekipe dobilo azil u Portugalu