FIFA

Osramoćenom bivšem šefu španjolskog nogometnog saveza odbijena žalba. Evo kakva ga kazna čeka

Portal Novi list, Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Luisa Rubiales podnio je ostavku u rujnu rekavši da je njegov položaj u RFEF-u postao neodrživ



Odbor za žalbe FIFA-e odbacio je u petak žalbu bivšeg čelnika Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Luisa Rubialesa potvrdivši tako trogodišnju suspenziju određenu zbog incidenta koji se dogodio nakon finala svjetskog prvenstva za nogometašice.


Rubiales je 30. listopada dobio tri godine zabrane svih aktivnosti povezanih s nogometom nakon što je poljubio igračicu Jenni Hermoso u usne, navodno bez pristanka, nakon pobjede Španjolske nad Engleskom u finalu Svjetskog prvenstva za nogometašice u kolovozu.


“Nakon analize argumenata koji su mu predstavljeni”, žalbeni odbor Fife “odlučio je odbiti” žalbu Luisa Rubialesa “i potvrditi sankciju” koja mu je “izrečena”, objavilo je sportsko tijelo dodajući da je odluka donesena nakon saslušanja.




Međutim, na odluku se Rubiales još može žaliti pred Sportskim arbitražnim sudom.


Ovaj 46-godišnjak podnio je ostavku u rujnu rekavši da je njegov položaj u RFEF-u postao neodrživ. U početku je govorio da se neće povući unatoč pritisku igrača, političara i ženskih skupina.


Sudac španjolskog visokog suda predložio je u četvrtak da Rubialesu treba suditi zbog poljupca, rekavši da je istraga pokazala da poljubac “nije bio sporazuman i bio je jednostran i iznenađujuća inicijativa”.


Sudac je također tražio suđenje bivšem izborniku ženske nogometne reprezentacije Jorgeu Vildi, kao i Albertu Luqueu, sportskom direktoru muške momčadi, i Rubenu Riveri, šefu marketinga saveza, zbog pritiska na Hermosa da kaže da je poljubac bio sporazuman.