EURO 2021.

Dosadašnji rekorder po broju golova za reprezentaciju čestitao Ronaldu što je izjednačio njegov uspjeh

Portal Novi list

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

"Čestitam Cristianu, koji je sad jedan gol udaljen od rušenja rekorda u postizanju golova za reprezentaciju u konkurenciji nogometaša. Počašćen sam što će ovo nevjerojatno dostignuće pripadati Ronaldu", rekao je Daei.



RIJEKA Nakon grupne faze ovogodišnjeg EURO-a Cristiano Ronaldo postigao je već pet golova i predvodi sve strijelce na prvenstvu, a dvama pogocima u utakmici s Francuskom dostigao je rekord po broju pogodaka za nacionalnu momčad.


Dosad je taj rekord bio vlasništvo iranskog napadača Alija Daeija, a sada je zajednički, što znači da bi Ronaldo već u sljedećem susretu protiv Belgije mogao ostati sam na vrhu.


Na spomenutom uspjehu mu je čestitao i dosadašnji rekorder Ali Daei, označivši ga i poručivši mu putem Instagrama:




“Čestitam Cristianu, koji je sad jedan gol udaljen od rušenja rekorda u postizanju golova za reprezentaciju u konkurenciji nogometaša. Počašćen sam što će ovo nevjerojatno dostignuće pripadati Ronaldu – velikom nogometnom šampionu i brižnom humanistu koji inspirira i utječe na ljude diljem svijeta. Vamos!”


Nekoliko sati nakon Daeijeve poruke stigao je i Ronaldov odgovor:


“Pravi šampioni ostaju šampioni zauvijek. Vrlo sam ponosan što sam pročitao ovako lijepe riječi od velikog idola kakav si ti. Hvala ti, Ali Daei”, napisao je Portugalac.


Iranski napadač je u periodu od 1993. do 2006. u 149 nastupa za reprezentaciju zabio 109 golova, a Ronaldo ga je dostigao u svojoj 178. utakmici za izabranu vrstu.