EUROPSKA LIGA

Dinamo u današnjem ždrijebu Europske lige ima status nositelja, ali svejedno može dobiti paklenu skupinu

Davor Petrović

Damir Krznar/Foto V. KARUZA

Damir Krznar/Foto V. KARUZA

Leicester, PSV i Betis samo su neka od zvučnih imena koja su mogući suparnici Dinama.



ZAGREB Kada je ždrijeb posljednje runde kvalifikacija Lige prvaka spojio Dinamo i Šerif iz Tiraspola, odgovorni iz Maksimirske 128 maštali su o glamuroznoj sceni suparnika kao što su Chelsea, Manchester City, Bayern, Inter, Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester United, PSG, Liverpool, Porto, Ajax itd… Realnost im je pak namijenila nešto drugačiju sudbinu. Prvak Moldavije glatko je apsolvirao dvije utakmice s Dinamom i probio se prvi put u svojoj povijesti među elitu. Modrima je s druge strane ostala utješna nagrada u obliku Europske lige, gdje će u ždrijebu imati status nositelja.


To znači da Dinamovi suparnici ne mogu biti s Lyonom, Napolijem, Laziom, Monacom i Bayerom iz Leverkusena jer se i oni nalaze u prvoj jakosnoj skupini. To je dobra vijest za hrvatskog prvaka. Loša je saznanje da se u preostalim jakosnim skupinama čekaju Leicester, West Ham, Olympique Marseille, PSV, Real Sociedad, Betis, Crvena zvezda itd…


Današnji ždrijeb Europske lige Dinamu može donijeti paklenu skupinu, nakrcanu uglednim suparnicima. Dobru vijest za društvo iz Maksimirske 128 predstavlja činjenica da čak treće mjesto donosi proljeće na međunarodnoj sceni, nastavak natjecanja u nokaut-fazi Konferencijske lige.




– Šerif je zasluženo prošao. Bili su bolji od nas u drugom poluvremenu utakmice u Tiraspolu, gdje smo mi izgubili izglede za prolazak u Ligu prvaka. Ne volim puno govoriti o sreći, ali u Zagrebu nam je nedostajao mali jezičac da jedna prilika uđe u njihov gol. Došli smo do Europske lige, a to je bio jedan od ciljeva uoči početka sezone i zadovoljni smo time – tvrdi Damir Krznar.


Ukupni poraz u dva ogleda sa Šerifom Dinamu je uskratio oko 15 milijuna eura nagrade za proboj do Lige prvaka. Modri su, doduše, ovog ljeta već zaradili 2,3 milijuna eura od transfera Marija Gavranovića u turski Kayserispor, a dodatnu zaradu donijet će im odlazak Lovre Majera u Rennes za 15 milijuna eura. Povrh toga, Eintracht iz Frankfurta je ponudio 9 milijuna eura za Kristijana Jakića, koji je već počeo pakirati kofere.


Prema tome, novac ne bi smio biti problem, premda je vrlo jasno da je izostanak nagrade od Lige prvaka poremetio planove Dinama. Uz to, ranjeni Dinamo u nedjelju gostuje kod jednog od konkurenata za vrh.


– Bez obzira na emocije nakon Šerifa, Osijek nam mora biti snažna poruka. Misija Liga prvaka je završena, a mi se na krilima energije i zalaganja pripremamo za taj veliki derbi. Mi smo još uvijek u fazi uhodavanja automatizama u igri i bavimo se individualnim podizanjem igrača koji su se kasnije priključili. Izuzetno sam zadovoljan stavom, htijenjem i željom svih u momčadi. Njihovo zalaganje je veliko i zato vjerujem da će sve doći na svoje mjesto – zaključuje maksimirski šef struke.