NBA

Dallas i Cleveland izjednačili protiv Oklahome i Bostona

Hina

Alonzo Adams-USA TODAY Sports / REUTERS

Alonzo Adams-USA TODAY Sports / REUTERS



Dallas Mavericks su izjednačili na 1-1 u seriji na četiri pobjede svladavši sinoć u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije domaće Oklahoma City Thunder, a  izjednačili su na 1-1 i Cleveland Cavaliersi koji su, u drugoj utaimici polufinala Istočne konferencije bili bolji od Boston Celticsa.


Dallas je slavio sa 119-110, a do važne pobjede su ih predvodili Luka Dončić i P.J. Washington koji su zabili svaki po 29 koševa.Dončić je dodao 10 skokova i sedam asistencija, a Washington  11 skokova.


Mavericksi su postigli 18 trica, što je njihov najveći ukupni rezultat u postsezoni 2024.




Kod Oklahome najbolji je bio Shai Gilgeous-Alexander s 33 poena uz 12 skokova i osam asistencija. Jalen Williams ubacio je 20 koševa.


Treća i četvrta utakmica se igraju u Dallasu u subotu, odnosno u ponedjeljak.


Do izjednačenja u seriji su došli i Cleveland Cavaliers koji su sinoć u drugoj utakmici polufinala Istočne konferencije na gostovanju sa 118-94 svladali Boston Celticse.


Donovan Mitchell bio je najbolji strijelac pobjedničke momčadi s 29 ubačaja, Evan Mobley je dodao 21 poen uz 10 skokova i pet asistencija. LeVert je također zabio 21 koš, Darius Garland 14, a Isaac Okoro i Max Strus po 12 svaki.


Boston je s 25 koševa predvodio Jayson Tatum koji je tome dodao i sedam skokova i šest asistencija. Jaylen Brown je postigao 19 pogodaka.


Serija će se prebaciti u Cleveland za treću utakmicu u subotu.


Centar Clevelanda Jarrett Allen propustio je svoju petu uzastopnu utakmicu zbog ozljede rebra. Celticsi su bili bez centra Kristapsa Porzingisa, koji je propustio posljednje tri utakmice zbog ozljede desnog lista.