Rukomet

Hrvatska izgubila od Norveške na startu turnira u Oslu

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Prvi strijelac Hrvatske bio je Ivan Martinović s osam pogodaka, dok je vrlo dobro svoj dio posla obavio vratar Dominik Kuzmanović koji je imao 14 obrana



OSLO Norveška rukometna reprezentacija svladala je Hrvatsku 32-26 (16-14) u prvom dvoboju međunarodnog turnira Gjensidige kup koji se do nedjelje održava u Oslu.


Prvi strijelac Hrvatske bio je Ivan Martinović s osam pogodaka, dok je vrlo dobro svoj dio posla obavio vratar Dominik Kuzmanović koji je imao 14 obrana. Najbolji kod Norveške bio je Alexander Blonz koji je postigao 11 golova.


Reprezentacije su se u uvodnih 15-ak minuta izmjenjivale u vodstvu nakon čega je Norveška po prvi puta pobjegla na tri gola razlike kada je povela 11-8. Nakon 16-14 na poluvremenu domaćin je dodatni odmak nastavio raditi i u drugom poluvremenu.




Hrvatska se tada napadački mučila, a Norveška je u međuvremenu pobjegla na 20-15. U uvodnih osam minuta drugog dijela Hrvatska je dala tek jedan pogodak. Premda je vratar Kuzmanović bio najjača karika u hrvatskom sastavu ni on nije mogao zaustaviti nalet Norvežana koji su ubrzo imali i sedam golova razlike, čime je postalo poznato tko će biti pobjednik u ovom ogledu.


Ispred hrvatskih rukometaša još su dva nastupa na ovom međunarodnom turniru. U subotu će Hrvatska igrati protiv Argentine od 13.45 sati, dok će posljednju utakmicu odraditi u nedjelju. Suparnik će biti Danska od 14.15 sati.


Ovaj turnir će Hrvatskoj poslužiti kao jaka priprema za Olimpijske igre gdje igrače izbornika Dagura Sigurdssona čeka borba u skupini protiv Španjolske, Švedske, Njemačke, Slovenije i Japana.