Vanja Malinić

Branič Opatije uoči današnjeg derbija s Karlovcem: “Bitno je da mi budemo pravi”

Ivan Volarić

SVE U SVOJIM NOGAMA - Vanja Malinić/Foto V. KARUZA

SVE U SVOJIM NOGAMA - Vanja Malinić/Foto V. KARUZA

Budemo li razmišljali o Karlovčanima ili sucima, ništa od toga. Jedini recept za pobjedu ili pozitivan rezultat je maksimalni fokus na sebe i svoju igru - naglasio je Malinić



RIJEKA Nogometaši Opatije danas će od 17 sati na Kantridi ugostiti Karlovac u utakmici koja bi mogla donijeti mnoge odgovore kada su u pitanju titula prvaka. Opatija je prva s 55, a Karlovac treći s 50 bodova. Pobjeda bi Opatijce približila direktnoj promociji u SuperSport Prvu NL, ali i, što je isto tako jako bitno, Karlovčane izbacila iz igre za prvo mjesto.


Poraz bi s druge strane dodatno zakomplicirao stvari tri kola prije kraja. Ova utakmica opterećena je i brojnim zbivanjima ovoga proljeća vezanim uz karlovačkog drugoligaša. Praktički nema utakmice nakon koje se suparnici Karlovca nisu žalili na sudački tretman, Opatijci su uvjereni i da je njihov poraz kod »nezainteresiranih« Hrvaca usko vezan uz visoke ambicije kluba iz grada na četiri Rijeke pa će današnja utakmica biti pod posebnim povećalom. Sve će prenositi i kamere SPTV-a.


– Nismo dobro odradili teško gostovanje u Hrvacama, ali sada igramo na Kantridi s izravnim konkurentom i nadamo se najboljem. Nažalost, u Hrvacama su treći karton zaradila dva stožerna mlađa igrača, Arapović i Macolić. Na onima koji ih zamijene i nama ostalima je da odradimo svoje onako kako se to i očekuje od nas – govori Vanja Macolić, 28-godišnji branič Opatije.




Ni remi s Karlovcem ne bi bio loš ishod za Crno bijele.


– Apsolutno! Ako iz nekog razloga ne možemo pobijediti, ne moramo ni izgubiti. Međutim, igramo doma i ići ćemo po sva tri boda jer oni u ovoj utakmici vrijede dvostruko. Karlovčani su nam se približili na pet bodova zaostatka. Moramo iskoristiti činjenicu da igramo na svojem travnjaku pred svojim navijačima – dodao je Malinić.


Karlovac igrom nimalo ne oduševljava. Riječ je o tipičnom Pamićevom nogometu s puno duela, čvrstine i odgovornosti. Kada je u pitanju igra prema naprijed, puno toga se svodi na dugu loptu upućenu prema stasitom Ivanu Krstanoviću i uigranom prekidu…


– Naš fokus nije toliko na njih, koliko na nas i našu igru. Bitno je da mi budemo pravi. Pribojavamo li se nesklonog suđenja? Dogovorili smo se odmah nakon Hrvaca da se nećemo na to obazirati. Koncentrirat ćemo se na ono na što možemo utjecati, a to je naša izvedba. Budemo li razmišljali o Karlovčanima ili sucima, ništa od toga. Jedini recept za pobjedu ili pozitivan rezultat je maksimalni fokus na sebe i svoju igru – naglasio je Malinić, koji je svojedobno s Opatijom već igrao drugi rang natjecanja nakon što je prošao kvalifikacije za plasman u Prvu NL (tada je to bila Druga NL) protiv Mladosti iz Petrinje. Današnja utakmica ima gotovo pa kvalifikacijski značaj.


– Bilo bi lijepo ponovo zaigrati u Prvoj NL, a mislim da to i zaslužujemo kako treniramo, radimo i igramo ove sezone. S obzirom na ekipu kakvu imamo, siguran sam da bismo imali što za reći u višem rangu – kazao je Malinić.


Grobničani u Sigetu

Nogometaši Grobničana nakon domaćih pobjeda nad Belišćem i Marsonijom (između te dvije utakmice ugurao se miminalnim poraz na Kantridi) danas (17 sati) na gostovanju u Sigetu mogu napraviti još jedan veliki korak prema osiguravanja ostanka u Drugoj NL. Hrvatski dragovoljac ima dva boda manje na kontu pa se u redovima Grobničana svaki pozitivan rezultat može doživjeti kao uspjeh. Ne treba smetnuti s uma da su odabranici trenera Stilinovića ove sezone nerijetko bili neugodan gost, ali isto tako često nisu znali naplatiti svoja dobra izdanja. Možda je baš ovo gostovanje na kojem bi im sreća mogla vratiti dio duga…