Derbi u Maksimiru

DINAMO – RIJEKA 1:0 KRAJ! Dinamo zasluženo uzeo tri boda, Bijele koštale vlastite greške

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Neshvatljivo je kako je riječka obrana dopustila pogodak Ristovskog. Baturina je ubacio iz kornera, a na drugoj vratnici su se sjurili Ristovski i Ademi, koje apsolutno nitko nije čuvao...



ZAGREB Nogometaši Rijeke u današnjem će velikom derbiju kod Dinama pokušati iskoristiti negativni niz i nešto lošiju formu domaćina te ponovo skočiti na četvrto mjesto ljestvice.


Ovaj je derbi, doduše, možda i značajniji za Modre negoli za Bijele, jer se Hajduk jučer približio na samo šest bodova zaostatka za liderom iz Maksimira. Stoga je veći pritisak na Čačiću i njegovim igračima, a utakmica će značajna biti i zbog oproštaja dugogodišnjeg igrača i kapetana Dinama, Arijana Ademija.


Riječani su slavili u zadnja dva kola protiv Varaždina i Pule 1961, ali upravo su ih te dvije momčadi ponovo preskočile na ljestvici. Pobjeda bi Jakirovićeve igrače vratila na poziciju koja donosi plasman u Europu.




Stigli su službeni sastavi. I u jednoj i u drugoj momčadi sve je prema najavama, jedino što je Jakirović odlučio vratiti Vukčevića na mjesto lijevog beka, a u prošlom susretu od prve je minute na toj poziciji počeo Goda.


Foto galerija: Dinamo - Rijeka Foto: Davor Kovačević



90+4. minuta KRAJ! Modrima ostaju tri boda u utakmici u kojoj se Arijan Ademi oprostio od Dinama. Riječani ipak danas nisu zaslužili bodove, vlastitim greškama i neshvatljivim reakcijama kod jedinog gola na utakmici, “pomogli” su domaćinu.


83. minuta Arijan Ademi izašao je iz igre, sada se i službeno oprostio od dresa Modrih. Navijači su ga ovacijama ispratili.


82. minuta Što su sada promašili Riječani… Djouahra je proigrao Hodžu, koji je probio lijevu stranu, ali onda i pogodio vratnicu. Nije tu stalo jer su Riječani opet imali priliku iz odbijanca, ali bez uspjeha.


78. minuta Riječani nisu uspjeli iskoristiti izgubljenu loptu Modrih, Frigan je na kraju pucao daleko preko gola.


71. minuta Jakirović je brzo reagirao, Janković i Ampem su izašli, ušli su Grgić i Liber.


68. minuta GOL! Stefan Ristovski je zabio svojem bivšem klubu, a neshvatljivo je kako je riječka obrana ovo dopustila. Baturina je ubacio iz kornera, a na drugoj vratnici su se sjurili Ristovski i Ademi, koje apsolutno nitko nije čuvao. Ristovski je lagano iz blizine ugurao loptu pored Labrovića, koji nije stigao reagirati.


58. minuta Stativa Ristovskog! Riječani su odbili loptu do bivšeg igrača Bijelih, on je odlučio iskosa pucati u suprotni kut, ali je lopta pogodila stativu.


54. minuta Baturina se sjurio u šesneasterac i iskosa pucao, ali je to otišlo daleko od vratnice. Ranije su Riječani Ivanušecu oduzeli jednu loptu, a Livaković je zaustavio jedan pokušaj Bijelih tako što je izašao iz kaznenog prostora… Zasad nema nekih velikih opasnosti za vratare, 0:0 je trenutno realan rezultat.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+1. minuta Kraj prvog dijela.


45+1. minuta Labrović je odlično obranio šansu Dinama iz slobodnjaka, pucao je s ruba kaznenog prostora Mišić, ali vratar Rijeke je ponovo siguran.


41. minuta Riječani su sada opasno živjeli… Labrović je obranio Ademijev udarac, potom su Modri imali još dvije prilike iz odbijanaca, ali su gosti sve uspjeli blokirati, da bi na kraju Špikić loptu poslao na tribinu.


34. minuta Greda Drmića! Čini se da je Dinamu zapravo i pomogla ozljeda Petkovića, jer je Drmić agresivniji. Bivši napadač Rijeke sjajno je pucao iskosa, nakon brze kontre u kojoj mu je loptu dodao Ivanušec, ali je loptu zaustavila greda…


32. minuta Prilika Rijeke, Marin je projurio kroz lijevu stranu i lijepo se riješio Dinamovaca, da bi Janković naletio na loptu, ali se njegov udarac od Perića odbio u korner.


25. minuta Ampem je poslao loptu u peterac, ali Modri su to izbili.


23. minuta Nemaju Modri previše ideje u završnici, sada je Ristovski ubacio u šesnaesterac, ali je lopta preletjela a da nitko nije bio ni blizu nje…


19. minuta Sada je i službeno, Drmić je ušao u igru umjesto Petkovića.


18. minuta Petković će čini se morati izađi iz igre zbog ozljede, Drmić se zagrijava…


10. minuta Riječani su nakon Ademijeva pokušaja ipak pomalo dominantnija momčad. Šutalo je sada izgubio loptu u duelu s borbenim Friganom koji je proslijedio Jankoviću, a on ipak preslabo, ali i iz teške pozicije, pucao prema golu…


1.minuta Velika šansa već u prvoj minuti, i to baš od Ademija. Ristovski je nabacio u peterac, gdje je Ademi nadskočio igrače Rijeke i glavom pucao preko gola.


1.minuta Počela je utakmica u Maksimiru. Predsjednik Dinama Mirko Barišić uručio je Ademiju dres s brojem utakmica koje je odigrao u modrom dresu (373), predsjednica Uprave Vlatka Peras također mu je uručila prigodni poklon, dok su Bad Blue Boysi uoči starta utakmice priredili poseban transparent.


DINAMO – RIJEKA 1:0


Stadion Maksimir. Sudac: Menelaos Antoniou (Cipar). Strijelci: 1:0 Ristovski (68′).


DINAMO (4-2-3-1): Livaković, Ristovski, J. Šutalo, Perić, Ljubičić, Mišić, Ademi, Špikić, Baturina, Ivanušec, Petković (od 19′ Drmić).


RIJEKA (4-2-3-1): Labrović, Veiga, Galešić, Dilaver, Vukčević, Selahi, Hodža, Ampem, Janković, Marin, Frigan.