Robert Mudražija

Bivši igrač Rijeke uoči okršaja u Kranjčevićevoj: “Svaki klub u našoj ligi može se ugledati u Rijeku”

Davor Petrović

OPET BIJELI - Robert Mudražija i Emmanuel Banda/Foto PIXSELL

OPET BIJELI - Robert Mudražija i Emmanuel Banda/Foto PIXSELL

Činjenica je da ove sezone jedino nismo pobijedili Rijeku, a izbacili su nas i iz Kupa u polufinalu. Osveta je preteška riječ za sport, ali sigurno je da se u nedjelju želimo revanširati - kaže Mudražija



ZAGREB Svi na Kajzerici vjeruju da Lokomotiva kroz preostalih pet kola SuperSport HNL-a može nadoknaditi bod zaostatka za četvrtoplasiranim Osijekom i izboriti plasman u kvalifikacije Konferencijske lige za iduću sezonu, počevši od nedjeljne utakmice s Rijekom na stadionu u Kranjčevićevoj.


– Vjerujemo u sebe i uvijek želimo pobijediti. Ovakve utakmice imaju posebnu draž jer Rijeka se bori za naslov prvaka, a mi za Europu. Osim toga, oni su jedini klub iz HNL-a koji ove sezone nismo uspjeli pobijediti, a izbacili su nas i iz Kupa u polufinalu. Što se mene tiče, uvijek se veselim ovakvim, velikim utakmicama i uživam u njima. Uz to, želim se dokazati protiv bivšeg kluba – kaže Robert Mudražija uoči nedjeljnog dvoboja.


Uzmu li se u obzir samo rezultati iz drugog dijela sezone, Lokomotiva je treći najuspješniji klub HNL-a, iza Rijeke i Dinama. Predstavlja li to razlog za optimizam?


– Da. I šteta je što smo se kasno upalili. Sada bismo se vjerojatno borili za nešto više da smo na početku sezone bili ovakvi. No, to je draž prvenstva, natjecanje dugo traje, ima uspona i padova i varijable su velike. Za nas je ipak najvažnije da smo sada u poziciji da možemo izboriti Europu jer to nosi momčad. Bili smo dobri i u prvom dijelu prvenstva, ali imali smo puno remija. Opet, mislim da borba za četvrto mjesto ima veliku važnost za nas. Lokomotiva nije prečesto igrala u Europi, a sada nam se pruža lijepa prilika koju želimo zgrabiti.


Kontre


Koji su glavni aduti Lokomotive za nedjelju?




– Mislim da je za nas najvažnije da ovu utakmicu s Rijekom dočekamo kompletni. Ove sezone nam je na svaki put kada smo igrali protiv njih netko nedostajao zbog ozljeda ili kartona. Jednom bekovi, drugi put špice, treći put vezni igrači… Nadam se da ćemo ovaj put biti kompletni i pokazati koliko vrijedimo. Što se igre tiče, smatram da su naši najjači aduti organizirani blok i okomiti nogomet, uz puno kontri. Na kraju krajeva, naša zadnja utakmica s Rijekom je mogla biti drugačija, samo da smo bili malo mirniji. Tu smo imali svoje prilike, ali nismo ih iskoristili. Budemo li sada kompletni, imamo se čemu nadati.


U polufinalu Kupa primili ste gol u situaciji koja vašem klubu nije dobro sjela jer su smatrali da vam je suparnik trebao vratiti loptu zato što se vašem igraču ukazivala pomoć. Je li to motiv više?


– Već sam na nekoliko mjesta rekao da nam dodatni naboj daje to polufinale Kupa, kao i činjenica da ove sezone jedino nismo pobijedili Rijeku. Osveta je preteška riječ za sport, ali sigurno je da se u nedjelju želimo revanširati. Kada govorimo o kvaliteti, stanje na ljestvici govori sve o njihovoj momčadi. Bilo je utakmica na kojima nisu bili na pravoj razini, ali osvajali su bodove, a to je ono što se na kraju broji u prvenstvu. Rijeka zna kako doći do onoga što želi. U drugom dijelu prvenstva nižu odlične rezultate i vidi se da su puni samopouzdanja, da nemaju strah od poraza. Rijeka je odlično organizirana momčad sa širokom lepezom kvalitete i, za sada, ima odličnu sezonu.


Brak donio mirnoću

Nedavno ste se oženili, a dosta igrača tvrdi da ih je brak dodatno podigao. Kakvo je vaše iskustvo?


– S tim se moram složiti. Mislim da se tu sve počne slagati na pravo mjesto i postaješ mirniji i opušteniji, kako u privatnom životu, tako i na terenu. Jednostavno, u takvim okolnostima sve ide od ruke, odnosno od noge. Uz to, imam tu sreću da sam u svom rodnom gradu, blizu svoje obitelji. Stvarno mi se sve dobro posložilo i mislim da se to vidi na mojim igrama.

Uspomene


Tamo ste proveli 2021. godinu. Koja vam je prva uspomena na to razdoblje?


– To bi definitivno bio jako lijep život. Stvarno sam uživao dok sam bio u Rijeci. Zatim mi na pamet pada klub. Rijeka je odlično organizirana i sve drži na najvišoj mogućoj razini. Što se tog segmenta tiče, mislim da se svaki klub u našoj ligi može ugledati u Rijeku. Te uspomene su stvarno prelijepe. S druge strane je igrački dio. Pod vodstvom Simona Rožmana bio sam jedan od glavnih igrača, a zatim sam pod novim trenerom iscurio na klupu pa na tribinu. Kad podvučem crtu, s te strane mi je ostalo lošije iskustvo i trebala mi je jedna sezona da se dignem.