PREDSJEDNIK HNS-A NA KRKU

Davor Šuker posjetio NK Krk, podijelio pomlatku i prigodne darove: “Među ovim klincima možda se rađa neki novi Modrić”

Portal Novi list

Davor Šuker i Denis Šikljan/Foto: HNS

Davor Šuker i Denis Šikljan/Foto: HNS

"Većina velikih igrača potekla je u malim sredinama koje su jako bitne za hrvatski nogomet. I među ovim klincima možda se rađa neki novi Modrić, Kovačić, Bokšić, Asanović, Boban…", rekao je Šuker.RIJEKA Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker danas je posjetio Nogometni klub Krk. Prvi čovjek hrvatskog nogometa obišao je stadionski kompleks Josip Juravić Pepi, razgovarao s čelnicima ambicioznog krčkog trećeligaša i podijelio im prigodne darove.


Kao gostoljubivi domaćini pokazali su se predsjednik kluba Denis Šikljan, sportski direktor i prvi trener Damir Kraljić, tajnik Željko Dminić, voditelj omladinske škole Alen Perušić, član Izvršnog odbora i predsjednik Skupštine Anton Gršković te gradonačelnik Krka Dario Vasilić.


Osim toga, Šuker se podružio i s najmlađim igračima krčkog kluba, koji su čekali početak poslijepodnevnog treninga.
“Dok sam se družio s ovim dječacima, vratio sam se u moje osječko odrastanje i prisjetio mojih nogometnih početaka, kad sam bio “kanarinac” Osijeka. Igrali smo iz ljubavi, u posuđenim kopačkama… Većina velikih igrača potekla je u malim sredinama koje su jako bitne za hrvatski nogomet. I među ovim klincima možda se rađa neki novi Modrić, Kovačić, Bokšić, Asanović, Boban… U tom kontekstu volio bih da u skoroj budućnosti organizirate turnir na kojemu će ovi dječaci stjecati dragocjena nogometna iskustva i izrastati u velike igrače, Hrvatski nogometni savez tom će prilikom donirati iznos od 70 tisuća kuna. Želim da znate da ćete u HNS-u uvijek imati partnera, to je naša dužnost, ulaganje u nogometnu bazu, jer ona je temelj uspjeha hrvatskog nogometa. Uvijek je bolje da su djeca na nogometnim terenima, nego na ulici.”, rekao je Davor Šuker.


Prvi čovjek krčkog trećeligaša najavio je ambiciozne planove.


“Drago mi je da je Davor Šuker izdvojio dio svog vremena i posjetio naš klub. Možemo se pohvaliti velikim omladinskim pogonom koji broji tristotinjak djece, u klubu radi deset školovanih trenera. Borimo se, tražimo sponzore, ali, na sreću, naš je najveći sponzor Grad Krk, bez kojega ne bismo mogli funkcionirati. Imamo u planu rekonstrukciju centralnog dijela stadiona, koji je star tridesetak godina i malo je izvan standarda. Projekt izgradnje centralne tribine s objektima ispod nje već imamo, unutar kompleksa nastojat ćemo izgraditi i još jedan teren s umjetnom travom pa bismo se u budućnosti mogli pohvaliti s pravim malim sportskim centrom. Imamo dobru energiju i pravi pristup, ljudi oko klupa su jako zainteresirani, prava smo ekipa i guramo naprijed.”, poručio je predsjednik Krka Denis Šikljan.