Druga NL

FOTO Mario Kordić-Gružić u 88. minuti odlučio susjedski derbi na Krku i odveo Opatiju na “plus četiri”

Ivan Volarić

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Srčani Krčani, s igračem manje od 45. minute, dobro su se branili, a onda u finišu ipak ostali bez svega

KRK – OPATIJA 1:2




KRK   Utakmica 24. kola Druge NL: Krk – Opatija 1:2 (1:1). SRC Josip Pepi Uravić. Gledatelja: 300. Sudac: Ivan Slunjski (Varaždin) 7. Strijelci: 1:0 Jelić (26′), 1:1 Graf (27′), 1:2 Kordić-Gružić (89′). Žuti kartoni: Pervan, M. Jurešić (Krk), Ajayi (Opatija). Crveni karton: Kosić (45).


KRK: Vargić 5, M. Jurešić 6, Pervan 6, Kosić 5, Delibegović 6 (od 46′ Bokulić  6), Lucić 6, Begonja 6 (od 68′ Matić -), Jurica 6, Klenovšek 6 (od 75′ Dukađin -), Burul 6 (od 88′ Golemac -), Jelić 6 (od 68 D. Jurešić -)


OPATIJA: Prskalo -, Furijan 6 (od 57′ Grujević 6,5), Graf 6, Arapović 6,5, Macolić 6, Lagumdžija 7, Kožić 6 (od 57′ Grbac 6), Ajayi 6, A. B. Bogolin 6 (od 74′ Kordić-Gružić 7), Pejanović 6 (od 81′ V. Bogolin -), Žabec 6.




U smiraju utakmice, kada su solidno ispunjene tribine u visokom postoku prizivale podjelu bodovnog plijena, Marin Grujević je potkopao loptu iza zadnje linije Krka u srce šesnaesterca. Činilo se da će to biti laki plijen za istrčalog vratara Ivana Vargića. No, iz drugog plana stigao je dugim korakom Dan Lagumdžija i odnio loptu ispred iskusnog vratara Krka. Vargić je zakačio po nogama veznjaka Opatije, a sudac Slunjski opravdano pokazao na bijelu točku. Vargić je pročitao Ajayijev pokušaj, no sve je dobro pratio Mario Kordić-Gružić i odbijanac pospremio u mrežu. Domaći igrači su sugerirali da je veznjak Opatije ranije ušao u šesnaesterac kod izvođenja kaznenog udarca, no suci su bili neumoljivi, a radost Opatijaca se ubrzo preselila u svlačionicu gdje se pjesmom proslavila nova proljetna pobjeda vrijedna dodatno bodovnog učvršćivanja na vrhu ljestvice.


Vjetar je pojačao nakon 20 minuta utakmice i utjecao na dva pogotka u samo dvije minute. U 26. minuti Graf je glavom prekratko vratio loptu Prskalu, a Jelić bio brži na lopti i gurnuo kraj vratara Opatije za 1:0. Šezdesetak sekundi kasnije Graf je nakon kornera vratio loptu u domaći peterac, a ona se nošena vjetrom na iznenađenje vratara Vargića odbila od travnjaka i proklizala u čudnoj putanji u mrežu – 1:1. Prije toga imali su Opatijci dvije velike prilike. U 21. minuti Žabec je izašavši sam ispred vratara poslao loptu kraj gola, a u 22. minuti Pejanović je pogodio vratnicu. Možda i ključan trenutak susjedskog derbija dogodio se u sudačkoj nadoknadi vremena kada je Kosić sapleo Žabeca koji se sjurio prema Vargiću i zaradio crveni karton.


Foto galerija: Druga NL: Krk - Opatija 1:2 Foto: Sergej Drechsler


Opatijci su unatoč igraču više u nastavku teško ulazili u prilike. Pojačali su pritisak tek u posljednjih 20 minuta. U 72. minuti Vargić je izvukao Ajayijev udarac glavom nakon Grujevićeva ubačaja, a u 79. minuti nigerijski napadač je sve dobro napravio, no snažno udarenu loptu zaustavila je greda. Srčani Krčani dobro su se branili, a onda, kada se činilo da će osvojiti za njih veliki bod, ostali su bez svega.


 



Standings provided by Sofascore