Razigravač AO Škrljeva

Adnan Arslanagić zadovoljan igrom Škrljeva: “Pobjeda nad Splitom je nagrada za sve što smo radili ove sezone”

Luka Medak

Adnan Arslanagić/Foto: D. KOVAČEVIĆ

Adnan Arslanagić/Foto: D. KOVAČEVIĆ

Otpočetka smo svima željeli pokazati da nas nitko ne može lako dobiti na domaćem terenu, a mislim da smo to i uspjeli. Velika želja i motivacija bile su prevaga u našu korist - kaže Arslanagić



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva u četvrtak su ostvarili važnu pobjedu protiv Splita, prekinuvši Žutima niz od čak devet uspjeha. Prva je to pobjeda Škrljevčana protiv nekog ABA ligaša još od ožujka 2019. godine, kada je na Mavrincima pala Cedevita. Uz standardno dobrog Arkima Robertsona, koji je postigao 21 poen, drugi najbolji strijelac bio je Adnan Arslanagić s 13 poena.


– Posebno smo se pripremali za utakmicu protiv Splita jer smo znali da je svojevrsna prekretnica, kako za sezonu, tako možda i za naše karijere. Pobjeda je nagrada za sve što smo radili ove sezone, bila je to fenomenalna izvedba mojih suigrača, mene i trenera, otpočetka smo svima željeli pokazati da nas nitko ne može lako dobiti na domaćem terenu, a mislim da smo to i uspjeli. Velika želja i motivacija bile su prevaga u našu korist – rekao je Arslanagić, kojemu je ovo tek druga utakmica nakon parcijalne rapture trbušnog zida, zbog koje je s parketa izbivao više od mjesec dana.


Ciljevi


– Ta je ozljeda došla baš u nezgodnom trenutku, taman pred kraj sezone, kada su nam dolazile najbitnije utakmice. Sretan sam što sam je konačno sanirao i vratio se spreman, ali sreća je i što je ekipa stvarno igrala na vrhunskoj razini i kada me nije bilo. To je neka sreća u nesreći. No, sada sam potpuno zdrav i sretan sam što mogu ponovo dati svoj maksimum te pomoći ekipi da ispunimo ciljeve koje smo zacrtali na početku sezone – optimističan je Arslanagić.




Škrljevčani već u nedjelju idu na gostovanje kod Šibenke protiv koje su favoriti, ali Šibenčanima također treba pobjeda ako ne žele ispasti iz zone doigravanja.


– Nažalost, nemamo puno vremena za proslaviti ovu, rekao bih, povijesnu pobjedu. U četvrtak smo slavili koliko smo stigli, a sada smo se potpuno okrenuli Šibenki. Znamo da su u Šibeniku jedna od najtežih gostovanja i nikome ondje nije lako pobijediti, ali mi do kraja sezone u svaku utakmicu idemo s istim mentalitetom kao i protiv Splita i mislim da se itekako možemo vratiti s novim bodovima.


Zdrava sredina


Arslanagiću je ovo prva sezona u dresu Adria Oil Škrljeva, u koje je došao iz Kaknja u Bosni i Hercegovini. Iako je ranije bio blizu potpisa s Cibonom, drago mu je što je izabrao upravo momčad iz Mavrinaca.


– Oduševljen sam klubom i općenito ovom sredinom. Čuo sam puno lijepih stvari prije nego što sam došao ovdje, ali to je dobilo jednu novu dimenziju nakon što sam se i sam osobno uvjerio u to. Svi u klubu daju maksimum da se igrači osjećaju ugodno, mislim da je ovo jedna zdrava sredina za mladog igrača u kojoj se može razvijati i pokazati sve što zna. Ekipa je odlična, klapa smo i na terenu i izvan njega, svi smo se dobro uklopili i trener nas odlično vodi. Mislim da igramo vrhunsku sezonu, neki kažu čak i najbolju u povijesti kluba, ali još moramo vidjeti kako će biti do kraja – dodao je Arslanagić, kojemu na kraju sezone istječe ugovor, a o tome hoće li ostati u Mavrincima, razmišljat će po završetku sezone.


– Još uvijek ne znam što ću nakon sezone, sada sam samo kao i svi igrači fokusiran na nadolazeće doigravanje, a kada sve završi, razmišljat ćemo što je za koga najbolje – zaključio je Arslanagić.