POVRATAK U ADRIA OIL ŠKRLJEVO

Nik Slavica ima svoj drugi debi u dresu Zelenih: “Nadam se dobroj igri i pobjedi”

Luka Medak

Nik Slavica (AO Škrljevo)/Foto: arhiva NL

Nik Slavica (AO Škrljevo)/Foto: arhiva NL

Ne vjerujem da ću nastaviti gdje sam stao, nisam dugo igrao, tako da će vrijeme sve pokazati. Nadam se da ću doći na staru razinu pa da svi budemo zadovoljni - rekao je Nik Slavica



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva sutra se nakon dužeg odmora ponovo vraćaju u akciju. Na Mavrincima će u Alpe Adria kupu ugostiti još jedinu momčad iz skupine D protiv koje nisu igrali, a to je češka Sluneta iz Usti na Labi. Iako će od ove utakmice biti bez Taylora Adwaya, koji se na duže vrijeme zbog obiteljskih razloga vratio u SAD, prvi nastup sezone u zelenom dresu trebao bi imati povratnik u klub, Šibenčanin Nik Slavica.


– Drago mi je što sam opet ovdje. Dvije godine nisam uopće igrao košarku, a zadnji put sam igrao u Adria Oil Škrljevu tih nekoliko mjeseci dok nije sve bilo obustavljeno zbog koronavirusa. Vrijeme provedeno ovdje mi je ostalo u dobrom sjećanju, tako da sam odmah pristao kada su sa mnom kontaktirali čelnici kluba u želji da me vrate – rekao je Nik Slavica, koji je potpisao suradnju do kraja sezone.


Teretana


Slavica sa svojiih 205 centimetara igra na poziciji krila, a zadnji put je igrao u ožujku 2020. godine. S obzirom na to da tada nije tražio ispisnicu iz kluba, klub ga je samo opet aktivirao, a čim ponovo uđe u natjecateljski ritam, trebao bi biti od velike pomoći za momčad Damira Rajkovića.




– Teško je bilo trenirati u proteklom razdoblju jer su sve dvorane bile zatvorene, jedino sam u teretani radio na fizičkoj spremi i snazi. Dakle, što se tiče samog igranja košarke, to mi je bilo malo teže vježbati zbog svih mjera. No, bio sam već u Škrljevu pod vodstvom trenera Rajkovića, znam kako se radi ovdje i kako se trenira, kao i što se očekuje od mene, tako da bih trebao sve brzo pohvatati – objasnio je Slavica, koji je za Zelene tijekom prvog »mandata« u klubu u pet odigranih utakmica bio MVP kola s prosjekom od 29,4 poena, 11 skokova i 4 asistencije, ali s obzirom na situaciju teško je očekivati da će nastaviti gdje je i stao.


Početnička sreća


– To je bila početnička sreća, ha ha. Ne vjerujem da ću nastaviti gdje sam stao, nisam dugo igrao, tako da će vrijeme sve pokazati. Nadam se da ću doći na tu razinu pa da svi budemo zadovoljni.


Od Slavičinih suigrača iz sezone 2019./2020. u klubu su ostali samo kapetan Josip Barnjak i Luka Vucić, dok se s ostalim igračima Šibenčanin još nije susretao.


– Iskreno, nisam uopće pratio hrvatsku košarku u međuvremenu, tek sam nedavno pogledao kako ekipa stoji na ljestvici i kako igra. Znao sam možda pogledati pokoju utakmicu, ali nisam pozorno pratio ekipe kao prije dok sam igrao. Nisam gledao niti Alpe Adria kup, tako da mi je teško nešto prognozirati za sutrašnju utakmicu jer ne poznajem ekipu protiv koje igramo, samo znam da imaju dvije pobjede u dvije utakmice. Trebao bih sutra igrati, polako se vratiti u ritam i jedino što mogu reći je da se nadam dobroj igri i našoj pobjedi – zaključio je Slavica.