Reagiranje

Radio Trsat: ‘Nije točno da je Radio Korzo najslušaniji na području Rijeke i PGŽ’

P. N.Poštovani,


Obraćam Vam se u svojstvu punomoćnika društva RADIO TRSAT d.o.o. Rijeka, Zvonimirova 20a, OIB: 79306459615, kao nakladnika radio postaje Laganini FM Rijeka (punomoć za zastupanje prilaže se ovom Zahtjevu u izvorniku)


Dana 08.11.2018. objavljen je na portalu „novilist.hr“ tekst pod naslovom „Radio Krozo najslušaniji radio među mladima: „Oaza smo radosti, pozitive i najbolje glazbe“, u kojem se, između ostalog navodi:
„Radio Korzo postao najslušanija radio postaja u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, među slušateljima između 20 i 49 godina, pokazuju rezultati istraživanja slušanosti agencije DeFacto za treći kvartal 2018., odnosno radoblje od srpnja do rujna. Također, isti rezultati pokazuju i da je Radio Korzo najslušanija privatna radio postaja na području Grada Rijeke, među radno aktivnim stanovništvom od 20 do 64 godine.“.


Obzirom na navedeno, a sukladno odredbi čl. 40. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13) ovime se zahtijeva objava ispravka netočne informacije kako slijedi.


Nisu točne tvrdnje da bi Radio Korzo bio najslušaniji radio na području grada Rijeke i Primorsko-goranske županije u trećem kvartalu 2018. godine, a koje se tvrdnje, prema cit. navodima, temelje na istraživanju agencije Defacto, sve obzirom na metode na kojima se temelje istraživanja navedene agencije, te obzirom istraživanja navedene agencije ne koriste ostale radio postaje i relevantne marketinške agencije. Naime, na području Republike Hrvatske, te slijedom toga i Primorsko-goranske županije, marketinške agencije i ostale radio postaje koriste istraživanja agencije Ipsos Puls, iz čijeg je istraživanja razvidno kako slušanost Radio Korza ne prelazi šesto mjesto slušanosti, ovisno o kategoriji koja se razmatra (cit. istraživanje u prilogu Zahtjeva).


Nadalje, posebno se skreće pažnja na netočnu tvrdnju da bi Radio Korzo bio najslušanija radijska postaja na području Primorsko-goranske županije, obzirom Radio Korzo nema pokrivenost većeg dijela Primorsko-goranske županije, pa stoga niti ne može biti najslušanija radio postaja na županijskoj razini. Naime, Radio Korzo nema Ugovor o korištenju koncesije na području Primorsko-goranske županije, već je korisnik samo i isključivo gradske koncesije na području grada Rijeke (kao dokaz ovom se Zahtjevu prilaže Knjiga Ugovora o korištenju koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge radija Agencije za elektroničke medije Republike Hrvatske).


Uzimajući u obzir sve prethodno navedno, kao i činjenicu da je predmetni članak doveo u zabludu širu javnost i potencijalne oglašivače, molimo da dostavljeni tekst objavite u potpunosti i bez izmjene.


 


RADIO TRSAT, d.d. zastupan po:


Odvjetnik Željka Peitel