Reagiranje

HNK Hajduk š.d.d.: “Odlučno odbacujemo i osporavamo navode da je Naš Hajduk stopirao prodaju Bradarića”

Portal Novilist.hr

Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto Miranda Cikotic/PIXSELLHNK Hajduk š.d.d. reagirao je na članak “Palaversa potpisao za Man. City, NH stopirao prodaju Bradarića“. Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti.


“Poštovani,


obraćam Vas se u ime i po nalogu moje stranke, HNK HAJDUK š.d.d., 8. Mediteranskih igara 2, Split (u daljnjem tekstu: Hajduk), a u vezi ispravka netočnih informacija objavljenih na Vašoj web stranici http://www.novilist.hr dana 31. siječnja 2019. godine u članku pod naslovom “Palaversa potpisao za Man. City, NH stopirao prodaju Bradarića”, a koji članak je potpisan od strane autora pod inicijalima P.N..
U navedenom članku i dijelu naslova članka, iznesena je neistinita informacija, citirano:


„Navodno su navijači okupljeni u udrugu Naš Hajduk naložili Upravnom odboru da stopira sve daljnje prodaje mladih igrača ukoliko se realizira Palaversina prodaja.“


Sukladno odredbi članka 22., 40., 41. i 42. Zakona o medijima, zahtijevam da objavite sljedeći ispravak:


Hajduk odlučno odbacuje i osporava navode iz članka “Palaversa potpisao za Man. City, NH stopirao prodaju Bradarića” iz razloga što o ulaznim i izlaznim transferima igrača odlučuje isključivo predsjednik Uprave Hajduka uz suglasnost Nadzornog odbora i Sportske komisije Kluba. Sukladno Statutu HNK Hajduk š.d.d., koji je javno objavljen i dostupan, ne postoji Upravni odbor kao organ upravljanja. Također, a sve sukladno Statutu HNK Hajduk š.d.d., udruga “Naš Hajduk” nema nikakva upravljačka prava niti predstavlja tijelo upravljanja niti ima mandat prema kojem bi bila ovlaštena na bilo kakav način utjecati na donošenje odluka u Hajduku.


Dakle, informacije koje su objavljene u spornom članku su u potpunosti izmišljene te neosnovane i napisane isključivo s ciljem difamiranja Hajduka i rada osoba koje su zadužene za vođenje Hajduka, te ste ovakvim neistinitim napisom čitatelje Vaše stranice, a i širu javnost, doveli u zabludu glede poslovanja Hajduka.


Iz svega navedenog je razvidno da navodi koji se odnose na moju stranku predstavljaju neistinite činjenične tvrdnje pogodne za umanjenje njezinog ugleda čime je mojoj stranci povrijeđeno pravo osobnosti, a ponajprije poslovni ugled pa u cilju zaštite prava i interesa moje stranke, zahtijevam objavu ovog ispravka kako je to predviđeno odredbama Zakona o medijima.


S poštovanjem,


odvjetnik Leon Zrnić”