Egipatske piramide

Teorija o graditeljima egipatskih piramida. Navodno su svoje znanje podijelili s ostatkom svijeta

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Stručnjakinja tvrdi da su egipatski arhitekti, zaslužni za povijesne piramide u Gizi, svoje znanje podijelili s drugim svjetskim kulturamaPrema mnogim teorijama, postoji više od 80 tisuća piramida diljem svijeta. Misteriozne strukture se pojavljuju u različitim oblicima, ali sve vode do jedne civilizacije – one u Egiptu. Teorija o piramidama koju je predstavila doktorica Carmen Boulter predlaže da su Egipćani širili svoje znanje o gradnji piramida po čitavom svijetu.


Doktorica Carmen Boulter je iznijela teoriju da su stari Egipćani svoje znanje podijelili s ostatkom svijeta. „Mislim da je postojala neka vrsta svjetskog napora u gradnji piramida, tijekom perioda od više od deset tisuća godina, jer nisu sve jednakog stila, a neke su manje ili više moderne.“ prenosi Express.


 Dodaje i da su piramide smještene oko zemljinih mističnih izvora moći, poznatih kao “zmajeve linije”. U originalu „ley lines“, odnose se na mrežu linija za koje neki smatraju da su nositelji pozitivne energije, a nerijetko su njima povezana mjesta od povijesne ili geografske važnosti, kao što su vjerska središta i hramovi. 
„Mislim da su kameni krugovi (poglavito u Irskoj) postavljeni nakon katastrofe u Atlantidi, a predstavljaju različite grupe zvijezda. Zapanjujuće je kad to promatrate jer postoje mjesta koja izgledaju poput džungle iz zraka, ali kada siđete, zapravo možete vidjeti strukture ispod vegetacije.”, prenosi Express. 


Procjenjuje se da je Velika piramida Khufu –  najviša od tri piramide u Gizi, izgrađena od otprilike 2,3 milijuna kamenih blokova.


Piramida je služila kao posljednje počivalište egipatskog faraona Khufua, odnosno Keopsa.


Dvije piramide s lijeve i desne strane su manje piramide – Khafre i Menkaure. Tri monolita zajedno tvore takozvani “Giza piramidalni kompleks” Četvrte dinastije vladara drevnog Egipta.