KINO ZA NAJMLAĐE

Ovoga petka počinju filmske projekcije u kinodvorani Dječje kuće: Evo što je sve na programu

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Također i Art-kino nakon stanke od mjesec dana otvara svoja vrata u petak projekcijama filmova Thomasa Vinterberga "Još jedna runda" i "Zemlja nomada" Chloe Zhao.Filmske projekcije u kinodvorani Dječje kuće tijekom svibnja održavat će se petkom, subotom i nedjeljom, a na programu su novi animirani hitovi Duša, Raya i posljednji zmaj, AINBO – Dobri duh Amazone, Slavna invazija medvjeda na Siciliju, Croods 2: Novo doba te igrani film za cijelu obitelj Poly i ja. Ulaznice su u prodaji!


Vrata nove kinodvorane u riječkoj Dječjoj kući konačno se otvaraju za posjetitelje koji će prve filmove na velikom platnu moći gledati od petka, 7. svibnja. Prva projekcija za javnost održava se ovog petka s početkom u 18 sati, a na programu je ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolji animirani film, Duša. Pixarov i Disneyjev hit prikazuje se u 3D izdanju, s hrvatskom sinkronizacijom.
U nadolazećem periodu kinodvorana u Dječjoj kući za svoje male posjetitelje otvorena je u popodnevnim terminima, u 16 i u 18 sati, petkom, subotom i nedjeljom. Do kraja svibnja filmski program Dječje kuće donosi najnovije animirane filmove za čitavu obitelj, što je nadogradnja dosad postojećeg Obiteljskog programa Art-kina koji se, u još bogatijem izdanju, seli iz velike dvorane Art-kina u novu kinodvoranu Dječje kuće.


Što je na programu?
Uz nagrađivanu Dušu, filmski program Dječje kuće od 8. svibnja donosi animirani film AINBO – Dobri duh Amazone, obiteljsku avanturu koja spaja peruanske legende s aktualnim ekološkim temama iskorištavanja prirodnih resursa u Amazoni te fantastičnu priču Raya i posljednji zmaj, novu animaciju proizašlu iz Disneyjeve tvornice čarolije, inspiriranu kulturama jugoistočne Azije. Oba su filma sinkronizirana na hrvatski jezik.
Novi igrani film poznatog francuskog redatelja Nicolasa Vaniera, vrsnog autora filmova za djecu, Poly i ja u Dječju kuću stiže 9. svibnja, a donosi avanturu o hrabroj desetogodišnjoj Cécile koja odlučuje spasiti kobilu Poly od zlog vlasnika cirkusa. Film se prikazuje na francuskom jeziku s hrvatskim podnaslovima.


Animirani film u kojem će uživati svi uzrasti, Slavna invazija medvjeda na Siciliju, na programu je od 15. svibnja, a prati fantastičnu priču susreta i suživota medvjeda i ljudi u planinama Sicilije. Redatelj filma slavni je talijanski ilustrator i stripaš Lorenzo Mattotti, a film se prikazuje na talijanskom jeziku s hrvatskim podnaslovima.
Kraj mjeseca rezerviran je za nastavak animirane priče o omiljenoj prahistorijskoj obitelji Croods koja započinje avanturu potrage za novim domom. Croods 2: Novo doba na programu je od 28. svibnja, a prikazuje se s hrvatskom sinkronizacijom.
Kako do ulaznica?


Ulaznice za filmske projekcije u Dječjoj kući dostupne su putem platforme ulaznice.hr, na blagajni u prizemlju Dječje kuće (otvara se sat vremena prije početka prve projekcije, a zatvara se s početkom posljednje projekcije u danu) te na blagajni Art-kina. Cijena ulaznica za sve projekcije iznosi 20,00 kuna.
Posjetitelji svoja mjesta mogu rezervirati e-poštom na adresu [email protected], a rezervacija vrijedi najkasnije 15 minuta prije početka projekcije.


Podsjetimo, novootvorena kinodvorana kojom upravlja Art-kino opremljena je najsuvremenijom tehnološkom opremom za reprodukciju slike i zvuka, odnosno laserskim 2k projektorom i pripadajućom lećom za 3D projekcije te Dolby Atmos zvučnom tehnologijom. Dvorana raspolaže sa 75 sjedećih mjesta, a jedna od njenih posebnosti jest to što je prilagođena i osobama s poteškoćama sluha.
Poštujući trenutne epidemiološke mjere, broj mjesta u dvorani privremeno je ograničen, uz propisan razmak među gledateljima, a posjetitelji su obavezni tijekom boravka u Dječjoj kući (uključujući i za vrijeme trajanja projekcije u dvorani) nositi zaštitne maske.


Više informacija potražite na https://djecjakuca.hr/ i https://www.art-kino.org/hr/


Otvara se i Art kino


Art-kino u Rijeci nakon stanke od mjesec dana otvara svoja vrata u petak projekcijama filmova Thomasa Vinterberga “Još jedna runda” i “Zemlja nomada” Chloe Zhao, doznaje se iz toga kina.


“Još jedna runda” je dobitnik niza prestižnih filmskih priznanja, uključujući Oscara za najbolji međunarodni film.


Najbolji film na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, “Zemlja nomada”, poetičan je i melankoličan film ceste o marginaliziranim stanovnicima SAD-a, nomadima američkih prostranstava koje kapitalistički sustav nije štedio. Uz nagradu za najbolji film, nagrađen je još s dva Oscara, za najbolju redateljicu i najbolju glavnu ulogu (Frances McDormand).


Od srijede je na programu Art-kina dobitnik Oscara za najbolji originalni scenarij, “Djevojka koja obećava”. Dan poslije, prikazat će se dirljiva i nagrađivana imigrantska priča s autobiografskim elementima iz djetinjstva redatelja Leea Isaaca Chunga “Minari”. Film je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu, a dobitnik je Velike nagrade žirija za američku dramu i Nagrade publike u istoj kategoriji. Također, dobitnik je nagrade Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, kao i Oscara za najbolju sporednu glumicu (Youn Yuh-jung).


Sredinom rujna na program dolaze domaći dokumentarni film “Nun of Your Business” Ivane Marinić Kragić i nagrađivani dokumentarni hit “Zašto skačem” Jerryja Rothwella.