Centar za kreativno pisanje

U siječnju kreće nova Zimska škola kreativnog pisanja u dvorcu Stara Sušica

Kim Cuculić

Škola pisanja nudi tri radionice: Kratka priča, Roman i Raspisivanje



RIJEKA – Centar za kreativno pisanje organizira drugu Zimsku školu pisanja od 20. do 24. siječnja 2023. u dvorcu Stara Sušica. Kako kažu u CeKaPeu, nakon dvanaest ljetnih škola pisanja i ove zime u osami dvorca na rubu stoljetne šume polaznici i njihovi mentori živjet će i pisati književnost. Ovogodišnja Zimska škola pisanja nudi tri radionice: Kratka priča, Roman i Raspisivanje.


– Radionice kreativnog pisanja namijenjene su svima; kako onima koji tek otkrivaju svijet kreativnog pisanja, tako i onima koji su u njega već zakoračili. Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene, a iz Beograda nam dolazi gostujući pisac, voditelj radionice Romana. Ivana Bodrožić, jedno od vodećih imena hrvatske književnosti, vodit će radionicu Raspisivanje. Radionicu Kratke priče vodit će Davor Mandić, novinar, pisac i mentor s dugogodišnjim iskustvom u vođenju radionica. Saša Ilić, urednik i pisac iz Beograda, dobitnik NIN-ove nagrade 2019., voditelj je radionice Romana – kaže se u najavi.


Predviđeni dolazak u dvorac je 20. siječnja u popodnevnim satima, nakon čega slijedi upoznavanje i razmještaj po sobama, objašnjavaju u CeKaPeu. Na kraju prvog dana održat će se već tradicionalni večernji program, na kojem se predstavljaju voditeljice i voditelji te program i cilj Zimske škole. Iduća tri dana intenzivno se radi na tekstovima na radionicama pisanja, uz večernja druženja i gostujuća predavanja raznih autora.