Priredba izvan Splita

“Pričigin” stiže i na kvarnerske otoke, pripovjedači će u petak i suboru posjetiti Cres i Lošinj

Bojan Purić

Foto Maja Prgomet

Foto Maja Prgomet

Teme pripovjedačkih nastupa bit će ljubav, laž, prijevare...



CRES, LOŠINJ – »Pričigin«, priredba s vjernom publikom u Splitu, a zahvaljujući televizijskim i internetskim prijenosima i šire, izlazi iz okvira najvećega dalmatinskoga grada, pa će pripovjedači u petak i subotu posjetiti Cres i Lošinj i održati po jednu pripovjedačku seansu i po jednu javnu tribinu u palači Moise u Cresu i Muzeju Apoksiomena u Malom Lošinju. Uz moderatoricu Patriciju Horvat sudjelovat će Zoran Ferić, Renato Baretić, Marinko Koščec, Suzana Matić, Aleksandra Kardum i Nora Verde, a ulaz na sve četiri seanse je besplatan.


Teme pripovjedačkih nastupa bit će ljubav, laž i prijevare, uspomene na djetinjstvo, pogled u budućnost, tajne, blamaže i drugo, a tema javnih tribina je »Čitaju li roboti elektroničke knjige – Hoće li književnost opstati u doba umjetne inteligencije?«


U petak u 17 sati javna tribina bit će održana u Cresu, a iste večeri, u 20 sati, pripovijedanje u Malom Lošinju. Subotnji raspored je obrnut, u smislu da će javna tribina biti održana u 17 sati u Malom Lošinju, a pripovijedanje u 20 sati u Cresu. U dosadašnjih šesnaest »Pričigina« u Splitu nastupilo je stotine pisaca, novinara, glumaca, glazbenika i pripovjedača drugih poziva.