60. GODIŠNJICA ROĐENJA

Završna večer Pričigina posvećena Predragu Luciću, predstavljena i knjiga “Južno dvorište”

Hina

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

"U ovoj knjizi  upoznat ćete novog Lucića jer ono što će u njoj biti objavljeno najbolje od sveg što je on pisao", rekao je Boris Dežulović



SPLIT – Festival pričanja priča, 17. Pričigin, završen je u subotu navečer u Splitu programom posvećenom 60. godišnjici rođenja Predraga Lucića te je predstavljena knjiga u pripremi pod naslovom “Južno dvorište” u kojoj će, na više od 750 stranica, biti objavljene njegove pjesme.


“U ovoj knjizi  upoznat ćete novog Lucića jer ono što će u njoj biti objavljeno najbolje od sveg što je on pisao”, rekao je Boris Dežulović, dugogodišnji suradnik Lucića koji je umro prije šest godina.


Po Dežulovićevim riječima, Lucić je bio kompleksna osoba. Također je rekao da je Lucić bio vjernik, ali njegova vjera bila je poezija.




Lucić je u pisanju poezije bio pedantan, posebice vodeći računa o rimovanju, dodao je.


Urednik knjige u pripremi Damir Šodan je kazao da se i sad u stanu Predraga Lucića mogu pronaći papiri na kojima su njegovi neobjavljivani dnevnici.


Siniša Vuković, koji piše o Lucićevom spisateljstvu, istaknuo je da je Lucić bio pjesnik, žurnalist, dramatičar i redatelj.


“Kao pjesnik, Lucić je bio kritičan prema sebi, a kao satiričar, bio je kritičan prema društvu”, kazao je  Vuković.


U programu posvećenom Predragu Luciću pročitano je više njegovih neobjavljenih pjesama iz “Južnog dvorišta”.