V.B.Z

Objavljen novi roman Vedrane Rudan “Doživotna robija”

Hina

Vedrana Rudan / Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Vedrana Rudan / Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon šest godina, Vedrana Rudan ima novi roman



U izdanju nakladničke kuće V.B.Z. objavljen je novi roman Vedrane Rudan “Doživotna robija”, u kojemu se ponovno vraća jednoj od svojih omiljenih tema, ljubavi i njezinu naličju, ali ovaj puta uz ljubav prema muškarcu, u fokusu je ljubav prema djeci.


Nakon šest godina, Vedrana Rudan ima novi roman, oštar i provokativan, kao što nas je navikla, ali i drukčiji, tiši i melankoličniji od dosadašnjih, psihološki iznijansiran i slojevit, s neočekivanim obratom koji majstorski naglašava dvojbu s kojom se glavna junakinja bori cijeli život, stoji u najavi.


“Doživotna robija” roman je i o ljubavi i njezinu naličju – jednoj od omiljenih tema Vedrane Rudan – ali ovaj je put uz ljubav prema muškarcu, kojeg voli i koji je voli, u fokusu ljubav prema djeci, dodaje se.




Roman je napisan vješto i čita se u dahu. Ima u njemu i preljuba, seksa, malih i velikih izdaja, smrti najbližih i najdražih, dakle, svega što gradi naše živote, a tu je čak i jedno ubojstvo… No, čitatelj će se suočiti i s puno potresnih stranica na kojima se precizno secira odnos majke i kćeri, propituje roditeljska ljubav koja mnogima osmišljava život, ali mnoge i porobljuje, kaže autorica.


I upravo zato ovaj je roman hrabar. Vedrana Rudan u njemu se usudila dirnuti u najveći tabu, ljubav prema djeci, usudila se pokazati koliko je taj odnos složen i koliko može biti razoran usprkos tome što je ispunjen ljubavlju (ili baš zato što je ispunjen ljubavlju), poručuju iz V.B.Z.-a.