Od 7. do 10. srpnja

Književni festival Lit link i u Rijeci

Kim Cuculić, Hina



RIJEKA – Međunarodni književni festival Lit link – Književna karika održat će se od 7. do 10. srpnja u Zagrebu, Labinu i Rijeci, a ovogodišnji su gosti, uz domaće autore, pisci i urednici iz Francuske, Belgije, Kanade i Švicarske, koje spaja francuski jezik.


Lit link festival organizira Hrvatsko društvo pisaca, a od 2013. ugostio je brojne svjetske i domaće autore. Strani autori i autorice koji sudjeluju u ovogodišnjem festivalu su Emilienne Malfatto (Francuska), Lucie Rico (Francuska), Philippe Marczewski (Belgija), Robert Prosser (Austrija) i Andrej E. Skubic (Slovenija). Od domaćih to su Marija Andrijašević, Ivana Bodrožić, Željka Horvat Čeč, Marinko Koščec, Sandra Antolić, Nora Verde, Marko Pogačar, Srećko Horvat, Zoran Žmirić, Tatjana Gromača, Zoran Ferić, Bojan Žižović i Želimir Periš.


Festival, između ostalog, služi kao živa informacija stranim izdavačima zainteresiranima za suvremenu hrvatsku književnost, a događa se u obliku turneje u više gradova. Ove godine, to su Zagreb, Labin i Rijeka, gdje će njegov program u sva tri grada pratiti skupina urednika iz probranih francuskih nakladničkih kuća. Riječki dio programa bit će održan u subotu, 9. srpnja, u Slovenskom domu – Kulturno-prosvjetno društvo »Bazovica« (Podpinjol 43), gdje će sudjelovati Lucie Rico, Emilienne Malfatto, Nora Verde, Marko Pogačar, Srećko Horvat, Zoran Žmirić, Andrej E. Skubic i Philippe Marczewski.