Deveta književna karika

Lit link festival u Rijeci, Labinu i Zagrebu

Davor Mandić

Festival ugošćuje šest autora: Roberta Prossera, Jana Petera Bremera, Janu Volkmann, Martina Peichla, Lenu Müller i Uwea von Seltmanna.



Deveti Lit link/književna karika festival održat će se u Zagrebu, Rijeci i Labinu od 6. do 9. listopada. Čitanja će se događati ispred zagrebačke Bookse, u Močvari, u Gradskoj knjižnici Labin te u Dnevnom boravku u Rijeci (petak, 8. listopada, 18 sati). Kako se kaže u najavi, Festival već niz godina u fokus stavlja autore s jednog govornog područja te povezuje autore i izdavače iz Hrvatske s njima. Također, festival ugošćuje i strane izdavače i urednike.


Budući da je ove godine u fokusu njemačko govorno područje, festival ugošćuje šest autora: Roberta Prossera, Jana Petera Bremera, Janu Volkmann, Martina Peichla, Lenu Müller i Uwea von Seltmanna. U festivalskom programu sudjeluju još i njemački urednici, izdavači i agenti: Sebastian Guggolz (Guggolz Verlag), Janika Rütter (Suhrkamp), Laura Siegismund (Merlin Verlag), Sophia Hungerhoff (Mare Verlag), Janek Domonell (književni agent) i Chloé Billon (književna prevoditeljica).


Osim stranih autora, festival dovodi i niz hrvatskih imena, od Želimira Periša i Korane Serdarević do Damira Karakaša, Jasena Boke i Dunje Matić Benčić.