Izdavačka kuća Studio TiM

Knjiga “Oblačno s nevoljama” Martine Gadanac tematizira ekološku problematiku

Kim Cuculić

Knjiga, upotpunjena i autoričinim ilustracijama, tematizira suvremenu ekološku problematiku: zagađenost zraka, kisele kiše te nestanak godišnjih doba



 


RIJEKA – Izdavačka kuća Studio TiM objavila je novu knjigu, ilustriranu zbirku pripovijedaka autorice Martine Gadanac naslova »Oblačno s nevoljama«. Knjiga, upotpunjena i autoričinim ilustracijama, tematizira suvremenu ekološku problematiku: zagađenost zraka, kisele kiše te nestanak godišnjih doba. Druge pak priče svojom se radnjom zadržavaju u svemiru te preko likova planeta, Nebeskog Umjetnika i još ponekih govore o postanku Sunčeva sustava, uništavanju planeta Zemlje i životnom ciklusu zvijezde.


»Stigao je baš na vrijeme da čuje Umjetnikovo upozorenje upućeno Strancu. Mašući kažiprstom, rekao mu je da će budno paziti na njega i odazivati se na svaki, pa i najmanji poziv Prirode. Ukoliko opet zaboravi da je gost, ne poštujući zemaljski scenarij življenja, Umjetnik će ga u svojim pretrpanim džepovima prenijeti na najudaljeniji planet kojim vladaju hladnoća i tama«, citat je iz knjige.




Martina Gadanac rođena je 1988. u Zagrebu gdje se i školovala. Nakon završene IV. jezične gimnazije završila je preddiplomski studij arheologije na Filozofskom fakultetu te na istom fakultetu kasnije diplomirala lingvistiku i ruski jezik. Živi u Samoboru. Glavno joj je zanimanje – mama. Iz hobija piše i crta.


Ova je knjiga objavljena uz financijsku potporu Grada Rijeke za 2023. godinu.