Program

Gradska knjižnica Rijeka poziva na dvije dvotjedne rezidencije “Kamov”

Kim Cuculić



RIJEKA – Gradska knjižnica Rijeka raspisuje poziv za dvije dvotjedne književne rezidencije »Kamov« namijenjene književnicima (pjesnicima, prozaicima, dramskim piscima) koje će se tijekom listopada i studenoga 2022. godine u dva termina održati u Rijeci. Pravo na rezidenciju imaju umjetnici koji nemaju mjesto prebivališta u Rijeci, a rezidencijalni program svakom rezidentu osigurava honorar te po potrebi dodatna produkcijska sredstva.


Tematski rezidencija je usmjerena prema stvaralaštvu za mlade i temama svojstvenima za populaciju od 15 do 30 godina starosti. U 2022. obilježava se Europska godina mladih kojom se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti, a mladi su tema i ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige na nacionalnoj razini.


Rok za podnošenje prijave je 21. lipnja 2022. u ponoć. Prijavitelji moraju imati najmanje 18 godina na datum podnošenja prijave te moraju biti hrvatski državljani. Za prijavu je potrebno e-mailom poslati dokument u Word formatu koji uključuje: životopis (do jedne stranice), motivacijsko pismo s obrazloženjem zašto prijavitelj želi boraviti u rezidenciji te kako će se referirati na postavljenu noseću temu mladih, okvirni plan rada za vrijeme boravka u rezidenciji, opis projekta na kojem rezident trenutačno radi.




Prijave, kao i sva pitanja šalju se na [email protected].


Izbor korisnika rezidencije bit će rezultat vrednovanja programsko-projektnog tima Gradske knjižnice Rijeka. Rezultati će biti objavljeni na stranicama Kamov rezidencije www.kamov-residency.org, Magazina Gradske knjižnice Rijeka (https://gkr.hr/Magazin) i Facebook stranici organizatora projekta najkasnije do 21. lipnja ove godine. Odabrani kandidati također će biti obaviješteni putem e-maila.


Program se odvija u suradnji s Muzejem moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Rezidencija uključuje boravak u Rijeci sa smještajem u opremljenom stanu Grada Rijeke površine od 141 metra četvornog.Pokriveni su troškovi smještaja i honorar, a u planu je i promocija rezidenata na društvenim mrežama i u medijima. Prva rezidencija je od 15. do 30. listopada., a druga od 30. listopada do 15. studenoga.