19. izdanje

Festival europske kratke priče otvara se u nedjelju u riječkom Exportdrvu

Portal Novi list

Foto Screenshot Facebook FEKP

Foto Screenshot Facebook FEKP

Prijatelji i veličanstveni autori Aleksandar Hemon i Semezdin Mehmedinović susretom otvaraju riječki Festival europske kratke priče



Festival europske kratke priče: Luka različitosti u 19. izdanju otvara se u riječkom Exportdrvu, u nedjelju, 4. listopada u 19 sati pričama o suputnicima s Aleksandrom Hemonom i Semezdinom Mehmedinovićem.


U doba kada je piscima teško posjećivati festivale, FEKP je odlučio posjetiti pisce.


Od početka pandemije koronavirusa Aleksandar Hemon i Semezdin Mehmedinović svake se nedjelje susreću na video-chatu jedne od internetskih platformi da bi razgovarali o životu prije i poslije, o knjigama i glazbi, o čitanju i pisanju svijeta.




Nakon susreta u Sarajevu i Americi, u pjesmama i prozama, u sjećanjima i jezicima… prijatelji i veličanstveni autori sada susretom otvaraju devetnaesto izdanje Festivala europske kratke priče.


Prije nego im se prišuljamo u chat, prozorčić u Hemona & Mehmedinovića otvara drugi par sjajnih pisaca: Luiza Bouharaoua i Neven Ušumović.


Za one koji nisu u blizini Exportdrva u Rijeci i Kinoteke u Zagrebu, tu je FEKP stream – sve večernje programe moći ćete pratiti i preko Youtube kanala FEKP Hrvatska.


FEKP ostaje odgovoran i programi će biti održani u skladu s preporukama epidemiologa.


Cijeli program potražite OVDJE.