Od danas do 12. svibnja

BOGAT PROGRAM I NISKE CIJENE KNJIGA Danas počinje Mediteranski festival knjige u Splitu

P. N.

Ilustracija: Tisja Kljaković Braić

Ilustracija: Tisja Kljaković Braić

U pitanju je treće izdanje ovog festivala, koji uz knjige nudi i radionice za djecu i odrasle, panel diskusije i stručni program. Mnogima najzabavniji, večernji dio događanja MFK odvijat će se u ugostiteljskom objektu Cukarin na Gripama.Mediteranski festival knjige (MFK) u Splitu – sajam knjiga prodajno-festivalskog karaktera kojeg pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara HGK – počinje danas, a trajat će do 12. svibnja. Splitskim čitateljima i čitateljicama svi važniji hrvatski izdavači predstavit će preko deset tisuća svojih naslova, uz popularne cijene, snižene i do sedamdeset posto. Sajam se održava u ŠC Gripe, a ulaz je besplatan.


U pitanju je treće izdanje ovog festivala, koji uz knjige nudi i radionice za djecu i odrasle, panel diskusije i stručni program. Mnogima najzabavniji, večernji dio događanja MFK odvijat će se u ugostiteljskom objektu Cukarin na Gripama.


– Pripremljeno je pedeset programskih aktivnosti, očekuje nas čak 35 promocija najnovijih djela nagrađivanih i priznatih autora. Svoju jubilarnu stotu knjigu „Bakrene sove“ predstavit će Pavao Pavličić, u goste nam stiže i priznati sportski novinar Aleksandar Holiga sa svojim djelom „Nogomet narodu“. Boje pjesništva branit će Splićanin Marko Pogačar i Mostarac Marko Tomaš, autori koje ljubiteljima stihova ne treba posebno predstavljati. Očekuje nas i promocija knjige o Vatrenima iz pera Ivice Pezelja, bit će tu i Damir Karakaš, Nikola Petković, Vedran Kukavica, Viktorija Božina, Dragan Ogurlić, Julijana Matanović, Nikša Sviličić i mnogi drugi, navode organizatori Mediteranskog festivala knjige.
Informacije o programu i sadržajima Mediteranskog festivala knjiga mogu se naći na službenoj stranici MFK, odnosno na facebook i instagram stranicama festivala.