Galerija Sveta Trojica

Vedran Ružić i Marijan Pongrac izlažu u Kastvu

Ivana Kocijan

Foto: N. ALAVANJA

Foto: N. ALAVANJA

RIJEKA – U Galeriji Sveta Trojica u Kastvu ovog će petka, s početkom u 19 sati, biti otvorena izložba Vedrana Ružića i prof. Marijana Pongraca.Nakon uspješne zajedničke izložbe u Galeriji Sveti Krševan u Šibeniku, sada će se autori u tandemu prikazati i domaćoj publici. Radovi koje će predstaviti Ružić su iz serije recentnog opusa »Kromatske partiture« te ih karakteriziraju elementi improvizacije, spontanosti te utjecaja filozofske i psihološke podloge Kandinskog u povezivanju glazbene i slikarske umjetnosti.

Pongrac će predstaviti svoje radove iz rane faze pod nazivom »Bikromije«. U svojoj jednostavnosti i redukciji elemenata koja pospješuje fokus i stvara meditativni učinak, radovi odišu gotovo sakralnim karakterom pa je galerijski prostor u Kastvu idealan za pravi doživljaj.


Autore povezuje Ružićev prošlogodišnji diplomski rad pod nazivom »Povezivanje glazbe i slikarstva« koji je mentorirao prof. Pongrac na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.Izložbu koja će biti održana u sklopu manifestacije Kastafsko kulturno leto, bit će moguće razgledati do 27. kolovoza