'Teorija i praksa: što je modernizam?'

Radovi studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Kortilu

Kim Cuculić

Predstavljaju se studentice i studenti / Snimio M. GRACIN

Predstavljaju se studentice i studenti / Snimio M. GRACIN

Lipanj u Kortilu obilježen je izložbama studenata i studenticaRIJEKA  Lipanj u Kortilu obilježen je izložbama bivših i sadašnjih studenata riječke Akademije primijenjenih umjetnosti, pa je tako nakon upravo završene izložbe studenata nagrađenih Rektorovom nagradom otvorena još jedna izložba – »Teorija i praksa: što je modernizam?« Projekt predstavlja radove studenata Likovne pedagogije Akademije primijenjenih umjetnosti, a kroz mentorstvo nastavnika katedre za povijest umjetnosti i općih predmeta te profesora katedra za crtanje, slikarstvo i kiparstvo. Kroz svoje umjetničko-didaktičke koncepte, studenti/ice reprezentiraju, ilustriraju ili rekreiraju stilove, pravce i škole nacionalne te svjetske povijesti umjetnosti, partikularno, razdoblja modernizma.


S izložbe studentskih radova u Kortilu / Snimio M. GRACIN

S izložbe studentskih radova u Kortilu / Snimio M. GRACINUz vještine i afinitete, to jest same interese umjetničkog istraživanja, studentice i studenti likovne pedagogije APURI-ja ujedno demonstriraju usvojeno gradivo teorijskih i praktičnih kolegija studijskih programa APURI-ja, s naglaskom na sustavan pristup rješavanju zadataka i komunikacije usvojenog znanja. Autorica koncepta i kustosica izložbe je mag. Katarina Podobnik, vanjska suradnica APURI-ja.
Izložba ostaje otvorena do 30. lipnja, radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.