Nastup u Bakru

Fusion koncert opere, klavira i klasične gitare: Publika uživala u izvedbama trojice vrhunskih glazbenika

Kim Cuculić

S koncerta održanog u Bakru / Foto M. ŠEGULJA

S koncerta održanog u Bakru / Foto M. ŠEGULJA

Publika je uživala u izvedbama trojice vrhunskih glazbenika: opernog pjevača Alexisa Marsepoila iz Pariza te naših lokalnih virtuoza Lorisa Ivančića Žica na klaviru i Natka Štiglića na klasičnoj gitari



 


BAKAR – Udruga Studio B7 je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Bakra i uz podršku Grada Bakra u crkvi sv. Andreja u Bakru organizirala »Fusion koncert opere, klavira i klasične gitare« sa željom da u jednom koncertu spoje različite žanrove glazbe, povežu umjetnike u novoj i uzbudljivoj suradnji te da svoje sugrađane upoznaju s iznimno talentiranim inozemnim i lokalnim glazbenicima. Publika je uživala u izvedbama trojice vrhunskih glazbenika: opernog pjevača Alexisa Marsepoila iz Pariza te naših lokalnih virtuoza Lorisa Ivančića Žica na klaviru i Natka Štiglića na klasičnoj gitari. Alexis Marsepoil mladi je francuski operni pjevač zavidne karijere s istaknutim nastupima u Versaillesu, Teatru Verdi, Teatru »Luciano Pavarotti« u Firenci, Nacionalnoj operi u Sofiji, Naumburg kazalištu u Njemačkoj, a sada se toj listi pridružila i crkva sv. Andreja u Bakru. Loris Ivančić Žic vrsni je pijanist i skladatelj koji iza sebe ima brojne nastupe i natjecanja po cijeloj Hrvatskoj.


Vrhunski mladi gitarist Natko Štiglić dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, iza njega su brojni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu, a poseban je u svom glazbenom izričaju koji gradi na klasičnim skladbama, flamencu i obradama popularnih glazbenih komada. U impozantnom ambijentu crkve sv. Andreja publika je tako mogla čuti Schubertovu »Ave Mariju«, »Toreadora«, »Non più andrai«, »La vie en rose« i mnoge druge solo i zajedničke izvedbe. U izvedbi skladbe »Panis angelicus« Marsepoilu su se pridružile članice Ženskog zbora Sklad koje su bile posebne gošće koncerta. Oduševljena publika je izvođače počastila velikim pljeskom i ovacijama.




Novoosnovana udruga Studio B7 započela je svoje aktivno djelovanje na području Grada Bakra. Udrugu je osnovala grupa mladih s ciljem poboljšanja i promocije kulturno – edukativnog sadržaja te održivijeg načina življenja u Bakru i okolnim mjestima. Prvi uspješno realizirani projekt Studija B7 bilo je Ljetno kino na Krasici organizirano u povodu Dana Krasice.