Električni hiperautomobil

Rimčeva Nevera vozila ulicama Londona, krenula je na svoju svjetsku turneju

Portal Novi list

Foto Master Krishan

Foto Master Krishan

Zahvaljujući H.R. Owenu Rimčeva Nevera je vozila uz neke od najpoznatijih znamenitosti britanske metropole, od London Eyea do ekskluzivnih butika na MayfairuRimac Nevera, električni hiperautomobil s 1.914 konjskih snaga koji redefinira automobilske performanse, stigao je u London zahvaljujući H.R. Owenu.


Vodeća britanska dilerska grupa jedini je službeni prodavač vozila Rimac Automobila u Velikoj Britaniji i jedna od odabranih globalnih mreža odgovornih za prodaju ograničene serije od samo 150 Nevera.


Neverin posjet H.R. Owenu u Londonu prvi je put da se ovaj automobil predstavlja izvan Hrvatske, a predstavlja i prvo zaustavljanje na Neverinoj svjetskoj turneji koja će, tijekom sljedećih osam mjeseci, imati gotovo 20 stajališta u kontinentalnoj Europi, Aziji, SAD-u i šire.
Zahvaljujući H.R. Owenu Rimčeva Nevera je vozila uz neke od najpoznatijih znamenitosti britanske metropole, od London Eyea do ekskluzivnih butika na Mayfairu.


H.R. Owen bit će domaćin niza ekskluzivnih prezentacija za potencijalne kupce Nevere, koji će se tako pridružiti nekolicini ljudi izvan same tvrtke Rimac koji su dosad doživjeli Neverinu nevjerojatnu izvedbu.Kasnije ovog tjedna Rimčeva Nevera sudjelovat će na Goodwood Festival of Speed, gdje će se boriti s usponom u Supercar Runu.


Ken Choo, izvršni direktor H.R.Owena, rekao je: “Otkako smo prije dvije godine upoznali Mate Rimca i cijeli tim Rimac Automobila, zdušno vjerujemo u njihovu viziju. Vrlo je poseban trenutak doživjeti kulminaciju godina razvoja, s Neverom napokon u našem izložbenom salonu i na ulicama Londona.


Predvođen predsjednikom grupe Berjaya Corp Berhad, Vincentom Tanom, H.R. Owen stvorio je reputaciju izvanredne pažnje do detalja za svoje klijente, baš kao što je Rimac usavršio sve sitne detalje na Neveri. To je temelj za sjajno partnerstvo između naših tvrtki ”


Nikada nije postojao automobil poput Rimac Nevere, potpuno električnog hiperautomobila sljedeće generacije koji je otvorio nove dimenzije u izvedbi cestovnih vozila.


S 1.914 ks iz četiri elektromotora, Nevera može ubrzati do 60 km/h za 1,85 sekundi, a do 100 km/h za samo 4,3 sekunde. Postiže brzinu od 300 km/h od mirovanja za 9,3 sekunde.


Nevera također nosi hrvatsko ime i ono koje uistinu odražava nevjerojatne performanse koje može osloboditi u tren oka.


Nevera je snažna hrvatska oluja, nabijena munjom koja se pojavljuje iznimnom brzinom i snagom. Baš kao i ova oluja, Rimac Nevera je jednako sposobna u trenu transformirati svoj karakter – od sigurnog i udobnog grand tourera do ultra fokusiranog stroja za performanse.


HR Owen nije samo jedini dobavljač vozila Rimac Automobili iz Velike Britanije, već je i vodeća britanska dilerska grupacija automobila, koja prodaje neke od najtraženijih svjetskih marki automobila – Bugatti, Rolls-Royce, Aston Martin, Bentley, Ferrari, Maserati, Lamborghini, BAC, Puritalia i Rimac.