Neugodan ljetni problem

Znoje vam se stopala? Evo što može pomoći

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Često se dogodi da pojedine sandale ljeti ne možemo nositi jer nam se stopala previše znojeObožavamo ljeto, no s toplijim temperaturama stižu u negativne strane omiljenog godišnjeg doba – znojenje. Pogotovo je neugodno znojenje stopala zbog čega se zna dogoditi da pojedine sandale ni ne možemo nositi. Uz ove savjete ćete barem donekle ublažiti ovu nelagodnu nuspojavu ljeta. 


Koristite dezodorans za stopala


Ako koristite deo stick za pazuhe, zašto ne biste koristili i za stopala? Ovaj kozmetički proizvod smanjuje znojenje i sprječava tako nastanak bakterija koje su ujedno i uzrok neugodnih mirisa. 


Koristite puder za stopala


Također na tržištu postoje i specijalizirani puderi za stopala, ali isto tako možete koristiti i klasični baby puder. Dobra vijest je što puder možete koristiti i za bedra. 


Koristite dodatni uložak
Ako ljeti nosite tenisice ili neke druge zatvorene cipele možete koristiti i specijalne uloške od prirodnih materijala koji ujedno imaju i antibakterijsku ulogu. Ti ulošci upijaju znoj, ali isto tako dopuštaju cirkulaciju zraka. 


Neutralizirajte znoj


Jednom kad se vaša stopala oznoje u cipelama, potrebno je neutralizirati znoj i tako se riješiti bakterija. Čistite cipele redovito.


Pripazite koje cipele nosite


Vrijedi jedno pravilo – što je materijal prirodniji, to se vaša stopala manje znoje. Tako da je bolje uložiti u kvalitetnije cipele od prirodnog materijala nego kupovati par jeftinijih ljetnih sandala ili tenisica. Također što su ljeti stopala otvorenija, odnosno više izložena zraku, manje će se znojiti.