GASTRO SCENA

Vraća se „Stara škola” Priske Thuring u Krasici: Koncept je „honest food”

Siniša Pavić

pamte se jela ali se pamti i širok osmijeh u renominirane chefice švicarsko – kanadskih korijena kojoj je Hrvatska postala onaj drugi dom. Stoga je sjajna vijest da Priska Thuring kreće u novu gastro avanturu!Lijepe vijesti stižu za hrvatsku gastro scenu, napose za Istru. Nakon četiri godine izbivanja na tu se scenu vraća Priska Thuring i to projektom „Stara škola” u mjestu Krasica.


Jest, Priske Thurinig nije bilo četiri godine u kuhinjama domaćih restorana da uveseljava zahtjevna nepca svojim majstorijama, obišla je za to vrijeme svijeta, radila, učila, upijala, no kao da je jučer bilo kad je njeno kuhanje itekako udaralo pečat na sve ono s čim se hrvatska scena diči, pa se to njeno umijeće itekako pamti. Pamti se njeno kuhanje u rovinjskom Loneu, pamti se delicije što ih je stvarala u zagrebačkom Dubravkinom putu, pamte se jela ali se pamti i širok osmijeh u renominirane chefice švicarsko – kanadskih korijena kojoj je Hrvatska postala onaj drugi dom. Stoga je sjajna vijest da Priska Thuring kreće u novu gastro avanturu!

U suradnji sa svojim partnerima, Prisak Thuring pokreće novi projekt, restoran imena “Stara škola” koji je smješten u pitoresknom istarskom mjestu Krasica, na pola puta između Buja i Grožnjana. Ime restorana nametnulo se samo od sebe, jer se restoran nalazi u zgradi nekadašnje osnovne škole, koja je u potpunosti obnovljena. Što se pak koncepta tiče ono što se za sada zna jest da će Priska svoju priču bazirati na lokalnim proizvodima koji je okružuju. Koncept je „honest food”, iskrena i ukusna jela pripremljena od najsvježijih, kvalitetnih namirnica koje stižu direktno iz njezinog vrta i voćnjaka, okolnih livada i šuma, te izvornih lokalnih proizvoda sa istarskih farmi, sirana, pčelinjaka …


Stara škola otvorit će svoja vrata ove jeseni. Uz Prisku, restoran će voditi Jurica Delić, donedavni član tima restorana Alchemist u Kopenhagenu, koji je upravo osvojio 18. mjesto na listi “The world’s 50 Best Restaurants 2022.” Elem, Prsiak Thuring se vraća, a „Stara škola” garantira neke nove senzacije. Valja se tome unaprijed radovati dok se čeka jesen pa da školsko zvono označi početak jedne nove i lijepe gastro priče pod ravnanjem Priske Thuring.