Donbar tek

Tart od naranče koji će unijeti radost u zimsko poslijepodne

Life

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Zasladite dan tartom od naranče.

Najvažnije je napraviti ukusno tijesto koje se topi u ustima. To mora biti savršeno. Tek kad imate dobro pečenu podlogu, tada će vam cjelokupni kolač postati savršen.


Ovaj jednostavan recept je preokret u klasičnom citrusnom tartu. Ova verzija tarta sa citrusima je slatka, sočna, bogatog okusa i vrlo dekorativna.


tart

FOTO/Unsplash


Sastojci


Tijesto:


  • 1 1/4 šalice brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 7 žlica maslaca (hladnog)
  • 3 žlice vode (hladne)

Punjenje:


  • 8 žlica maslaca
  • 1/4 šalice kiselog vrhnja (ili svježeg vrhnja)
  • 2 jaja
  • 3 žumanjka
  • 2/3 šalice soka od naranče
  • 2/3 šalice šećera
  • 4 žličice narančine korice

Priprema:


U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol. Maslac ubacite u brašno. Smjesu poprskajte hladnom vodom, sve dok ne formira kuglu koja se drži zajedno. Odvojite tijesto u dvije kuglice, malo poravnajte u oblike debelih diskova, zamotajte u plastičnu foliju i ohladite nekoliko sati prije nego što počnete raditi s njim.


Zagrijte pećnicu na 280 stupnjeva. Zarolajte i obrežite tijesto tako da napravite krug dovoljno velik da stane u kalup za pečenje. Stavite tijesto na dno i na bočne strane kalupa.


Pecite tijesto 20 minuta. Ostavite tijesto da se ohladi.


U loncu srednje veličine stavite veliku tavu s kipućom vodom, promiješajte 8 žlica maslaca i ​​kreme. Nakon što se ova smjesa temeljito sjedini, odložite je. U zasebnoj posudi umutite jaja, žumanjke i šećer.


U smjesu umiješajte sok od naranče i kuhajte neprestano miješajući 3 minute. U jaja dodajte smjesu od narančine korice i ​​maslaca i kuhajte, neprestano miješajući 3 minute.


Na pripremljeno tijesto ulijte nadjev od naranče i pecite ga 25 do 30 minuta dok ne dobije zlatno smeđu boju i nadjev se stegne. Ostavite da se tart ohladi 15 minuta. Poslužite na sobnoj temperaturi ili ohladite u hladnjaku prije posluživanja.