Ukusno i lijepo

Ružičasta tjestenina sa ciklom i fetom pravi je hit, a i sjajno izgleda!

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ružičasti recept za tjesteninu postaje viralan na internetu, i to s razlogom

U posljednje vrijeme sve je popularnija tjestenina koja se priprema brzo i jednostavno sa samo nekoliko sastojaka. Popularna “ružičasta tjestenina” stvarno upečatljive boje, nije samo praznik za oči.


Sa samo nekoliko sastojaka možete pripremiti jesenski ručak ili večeru.


Želimo vam dobar tek!


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Kleio Choupi (@the_nutress)



Sastojci:


  • Tjestenina po izboru
  • 4 cikle
  • 200 g feta sira (ostavite malo za dekoraciju)
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Šaka pistacija

Priprema:


U duboku posudu za pečenje posložite fetu, ciklu, luk i češnjak. Pokapajte maslinovim uljem, posolite i popaprite pa sve pecite u pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta. U međuvremenu tostirajte pistacije na tavi bez ulja nekoliko minuta. Zatim skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.


Sačuvajte 2 mjerice vode od kuhanja i ostavite sa strane. Pečenu ciklu, fetu, luk i češnjak zajedno s vodom od tjestenine stavite u posudu i dobro izmiješajte štapnim mikserom. Gotov umak pomiješajte s tjesteninom i poslužite na dubokom tanjuru. Ukrasite preostalom fetom i tostiranom pistacijom. Dobar tek!