Duže trajanje

Poprskajte malo parfema na ručnik. Zašto? Odgovor će vas iznenaditi!

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Svi bi željeli da nam miris omiljenog parfema ne ishlapi tijekom danaPostoje mnogi trikovi kojima možemo produžiti trajanje mirišljavosti našeg omiljenog parfema. Jedna popularna metoda je nanošenje parfema iza ušiju, pošto se na tom dijelu tijela oslobađa mnogo topline što potiče duže trajanje mirisa. No trenutno je veliki hit novi trik koji uključuje ručnik.


Premda se na prvu možda čini kao razbacivanje parfemom, metoda je zapravo vrlo praktična i efikasna. Nakon što ste oprali kosu, malo poprskajte ručnik s parfemom i potom omotajte mokru kosu.  Molekule mirisa će se puno bolje spojiti s vašom kosom nego s kožom, što će rezultirati dugotrajnijim mirisom.

Sigurno se onda pitate zašto koristiti ručnik, a ne izravno nanijeti malo parfema na kosu? Takva izravna metoda nije najbolja ideja jer parfemi sadrže veće količine alkohola.


Alkohol u izravnom doticaju s kosom kroz duže razdoblje je može oštetiti. Kada koristite trik s ručnikom, on služi kao svojevrsni filter te je takvo nanošenje parfema na kosu nježnije i zdravije. 


Još jedna slična ideja je malo poprskati četku za kosu prije češljanja i na taj način također neizravno nanijeti malo mirisa na kosu. Isprobajte ovu genijalnu metodu kako bi zanosno mirisali od jutra do mraka!