Gotova u tren oka

Pašta od ricotte i špinata: Pripremom jednostavna, a okusom neodoljiva

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Za ona lijena ljetna poslijepodneva



Pašta je jedna od ključnih namirnica koju pronalazimo u svačijoj smočnici zahvaljujući svojim bezbrojnim načinima pripreme. Brzo je gotova, slaže se sa svim vrstama umaka i odgovara nam i kao ručak i kao večera.


Baš zato što je jednostavna i lako se uvrsti u različite menije, pronašli smo recept za jedan neodoljivi ljetni obrok.


Pašta od ricotte i špinata savršeno će se uklopiti u lijena ljetna poslijepodneva kada nam se baš i ne da kuhati, ali ipak želimo pojesti nešto fino.




SASTOJCI


  • 150 g pašte (farfalle ili tagliatelle)
  • 200 g svježeg ili odleđenog špinata
  • 50 g  maslaca
  • 1 režanj češnjaka, sitno sjeckan
  • 125 g  ricotte
  • svježe naribani muškatni oraščić
  • 1 žlica izribanog pecorino sira
  • sol i papar (po želji)

POSTUPAK


Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju i sačuvajte jednu čašu vode u kojoj se pašta kuhala.


Ako koristite svježi špinat, kuhajte ga minutu do dvije u tavi s malo vode pa ostavite da se ohladi. Iscijedite svu tekućinu iz špinata koristeći se rukama i zatim ga “ugrubo” usitnite.


Otopite maslac u većoj posudi. Kad se zapjeni, dodajte špinat, češnjak, kuhanu paštu i dio vode u kojoj se pašta kuhala.


Kuhajte dvije do tri minute uz redovito mješanje.


Dodajte više vode ukoliko je potrebno.


Zatim dodajte ricottu i lagano kuhajte dok miješate pomoću dvije vilice da “razlomite” ricottu, savjetuje BBC Food.


Začinite s muškatnim oraščićem, pecorino sirom, soli i paprom te poslužite.