Krijumčarenje tekućeg kokaina

Narko kartel “Kirurzi” koristi ženske implantate u grudima za prijenos kokaina

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Preko tri godine kartel naziva Kirurzi iskorištava žene na najgori mogući načinMule, kuriri, mazge – mnogobrojni su nazivi s kojima se opisuju osobe koje u ime narko kartela prenose preko granice raznorazne vrste droge. Najekstremniji slučajevi prenose drogu unutar svog tijela. Definitivno najbizarniji i izuzetno opasan način jest prenos tekućih droga unutar grudnih implantata. 


Kako piše Oddity Central U kolumbijskom gradu Cali postoji narko kartel koji je specijaliziran u krijumčarenju tekućeg kokaina i to putem implantata u grudima brojnih ženskih mazgi. 


Što policija postaje uspješnija u pronalaženju skrivene droge, to karteli postaju maštovitiji u način na koji krijumčare svoju vrijednu robu. Podvodni tuneli dugi više kilometara uz meksičko-američku granicu, do krijumčarenja u posebnim podmornicama – karteli će se svega sjetiti. 
Kartel pod nazivom Kirurzi koriste žene koje prisile da ugrade implantante u svoje grudi. No, ne bilo koje implantate – njihovi su punjeni tekućim kokainom. 


Kolumbijske službe objašnjavaju kako kartel nagovori mlade žene na tako drastičan potez uvjeravajući ih kako ih u Europi čeka dobro plaćen posao. Nakon toga operacija se obavlja u motelskim sobama i rentanim stanovima, a žene nakon toga putuju za Španjolsku. 


Operaciju obavljaju osobe koje rade u zdravstvenom sektoru. Kako policija objašnjava jedna osoba uistinu je kirurg iz Cali bolnice, no druga osoba je tek glumila da je liječnik. 


Žrtve bi se oporavljale u unajmljenim sobama te bi bile poslane komercijalnim letom za Madrid. Tamo bi ponovno bile podvrgnute operaciji u kojoj bi implantati bili izvađeni. Što se kasnije događa žrtvama, nije poznato. 


U studenom je izvedene racija u kojoj je otkriveno kako se dotični narko kartel ovom vrstom posla bavi zadnje tri godine.