Griz citrusnog zadovoljstva

Naranče i limun u kremastoj piti za slatko osvježenje

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Naranče, grejp, limun i limeta sjaje se u kolačima, kolačićima, fritulama, sorbetu, tartu i mnogim drugim slasticama.



Ako ste raspoloženi za nešto malo slatkog i malo trpkog, s ovim receptom ne možete pogriješiti. Kad vam život da limun i naranče zašto ih ne pustite da zaiskre u ukusnim desertima? Deserti od citrusa su mjesto gdje ovo voće zaista zasljepljuje, o čemu svjedoči i ono što vidite ovdje.


Napunite svoju košaru najsvježijm voćem, a zatim ih pretvorite u slatko, sjajno sunce uz ovaj recept citrusnog deserta.


Želite početi s omamljujućim sadržajem? Pokušajte s kremastom pitom koja je prepuna sočnih limuna i naranči, zapravo je jednostavan za napraviti; bez slojeva, bez smrzavanja, samo jednostavno tijesto za kolače i krema koja osvježava.




Kad vrijeme postane toplije ili kada samo želite sunčevu svjetlost na žlici, obratite se našem osvježavajućem receptu s citrusima. To je formula koju s vremenom možete promijeniti; nakon što savladate osnovni recept s narančama i limunom, isprobajte varijacije s mandarinom, grejpom ili krvavom narančom.


Zatim prijeđite na prilagođavanje ove ledene poslastice po vlastitom ukusu: dodajte svježe začinsko bilje, spajajući krvavu naranču s ružmarinom ili majčinom dušicom ili desert zaokrenite na odraslo područje dodavanjem sorbeta s malo Aperola ili Camparija.


Ne propustite recept za krem ​​pitu koju treba pripremiti.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Sastojci


  • 1 kora za kolače kupljena ili koristite svoj omiljeni recept za koru
  • ¾ šalice šećera
  • 1 žlica želatine bez okusa
  • 1 prstohvat soli
  • 4 jaja velika, odvojena
  • ¼ šalice vode
  • ½ šalice limuna – svježe cijeđeni sok
  • ½ žličice limunove korice svježe
  • ½ šalice svježeg iscijeđenog soka od naranče
  • ½ žličice narančine korice svježe

Upute


Stavite koru za pitu u posudu za pite od 9 inča. Stisnite rubove kako biste stvorili dekorativni efekt. Tijesto usidrite vilicom. Zamrznite oko 20 minuta. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Pecite koru oko 15-20 minuta, ili dok vanjski rubovi ne počnu dobivati ​​boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi oko 30 minuta.


U maloj zdjeli umutite žumanjke, limunov sok, sok od naranče i vodu dok se dobro ne sjedine. U tavi s umakom kombinirajte želatinu, pola šalice šećera i malo soli. Smjesu soka od citrusa umiješajte u smjesu želatine. Zapalite plamen nakon kombiniranja. Kuhajte na umjerenoj vatri stalno miješajući dok smjesa ne počne ključati ili puhnuti na rubovima.


Prebacite u posudu i umiješajte koricu limuna i naranče. Ohladite u hladnjaku i miješajte svakih 5 minuta i ne dopustite da se stegne. To će trajati oko 30-40 minuta ili dok se ne postigne konzistencija sirovih jaja.


Pomoću samostojećeg miksera istucite bjelanjke s prstohvatom soli. Počnite dodavati preostalih ¼ šalice šećera. Ohlađenu smjesu od žumanjaka od citrusa preklopite u tučene bjelanjke i temeljito sjedinite.


Ulijte u ohlađenu koru pečene pite. Prije posluživanja stavite u hladnjak na oko 4-8 sati. Po želji poslužite sa šlagom.