Dugo ili kratko?

U minutu: Koliko dugo traje dobar seks?

Life

FOTO:iStock

FOTO:iStock

Jeste li se ikad zapitali koliko dugo bi trebao trajati dobar seks?Porno industrija nas uči kako seks traje skoro pa satima, a tijekom tog izdržljivog čina glumice znaju “svršiti” i po više puta. Razne poze, razne tehnike, čini se kao znanstvena fantastika. I onda imamo realnost – seks zna trajati kratko u nekoj posve bazičnoj pozi. Znači li to da nije dobar? Ili je dobar seks uistinu jednostavan?


Nitko nema maratonske seks večeri. Sveučilište u Queenslandu je ispitalo čak 500 parova kako bi došlo do odgovora na pitanje koliko dugo traje seks. U prosjeku se parovi seksaju pet minuta i 40 sekundi. No, ne možemo, a da ne se upitamo koliko dugo onda traje dobar seks?


34 seks terapeutkinja i terapeuta iz Kanade i SAD-a u se uhvatili istraživanja na Penn State University kako bi došli do odgovara na ovo tako bitno pitanje. Ispitanici su naveli sljedeće činjenice: 


  • Seks u trajanju od jedne do dvije minute je smatram prekratakim
  • Zadovoljni su ako seks traje između tri do sedam minuta
  • Poželjno bi bilo da traje između sedam do 13 minuta
  • Seks u trajanju od deset minuta do pola sata je smatram predugim


Istraživački tim je objasnio kako smo odgajani na seksualnim stereotipovima te vjerujemo kako seks treba dugo trajati, kako bi trebali imati seksualne maratone i svršavati više puta. 


“Ovim istraživanjem smo htjeli pokazati kako su to nerealna maštanja te da realistične činjenice trebaju biti oslonac”, objasnio je glavni autor studije Eric Corty, profesor psihologije.