Imao više sreće nego pameti

Japanac zamijenio medvjedića za štence. Uskoro se pojavila mama medvjedica…

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Što se dogodi kada zamijeniš malog medvjeda sa psom? Napadne te mama medvjedica!Jedan Japanac je imao, doslovno, više sreće nego pameti. Naime, prilikom posjeta jednog parka prirode, zamijenio je malog medvjeda za psa te ga htio pomaziti. Uskoro je došla medvjedica, a svi znamo koliko su one zaštitnički nastrojene. 


Kako njemački Focus prenosi, japanske dnevne novine Yomiuri Shimbun pišu o Japancu koji je posjetio park Ichishima Tei kod čijeg glavnog ulaza je uočio slatku životinju. Na prvu je pomislio da je u pitanju pas pa je odlučio podragati životinju.


Odjednom se pojavila medvjedica koja je napala nesretnog Japanca. No, imao je sreće što je životinja ubrzo pustila. Navodno je muškarac prošao bez ozljeda, ali zato mu je odjeća bila rastrgana. 
Veoma brzo su reagirali drugi turisti i zaposlenici parka koji su ga odveli na sigurno. Zbog ovog incidenta je park zatvoren na čak mjesec dana. 


U ovom dijelu Japana su već prije postavljeni takozvani alarmi na medvjede i to nakon što je 73-godišnju ženu napao medvjed na njenom seoskom imanju. Žena na prilikom napada pala i ozlijedila si glavu. Od travnja ove godine ova regija Japana bilježi čak devet napada medvjeda na ljude zbog čega su nadležni poduzeli sigurnosne mjere. 


Stručnjaci ovu pojavu objašnjavanju činjenicom da medvjedi nakon zimskog sna nisu pronašli u šumama svu potrebnu hranu te se zbog gladi upućuju u ljudska naselja.