Foto: iStock
Stigla je jesen uz koju pored prekrasnih boja u prirodi povezujemo i vrlo čestu pojavu – pad imuniteta. Zbog južine nam se “ne da ništa”, a polako kreće i sezona prehlada. Stoga je važno ojačati imunološki sustav pri čemu nam uvelike pomaže i kvalitetna ishrana. Jesenska juha od mrkve stiže s Mummy Page, a njezini sastojci će za naš organizam učiniti čuda u nadolazećim hladnijim danima.
Sastojci
220 g mrkve
60 g luka
2 celera
1 L bijelog pilećeg temeljca
30 g narezane slanine (na fete)
30 g maslaca
60 g brašna
500 ml mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića
sol i papar po želji
Priprema
Sitno nasjeckajte pripremljeno povrće. U velikoj tavi zagrijte maslac i dodajte slaninu uz povrće. Pecite petnaestak minuta i pazite da ne poprimi smeđu boju. Nakon toga dodajte pileći temeljac i pustite da prokuha. Kuhajte dok mrkva ne postane skroz mekana i zatim uklonite slaninu.
Procijedite, a zatim isperite tavu i dodajte procijeđenu juhu. Nakon toga, dodajte brašno koje ste pomiješali s mlijekom i lagano miješajte dok ne prokuha, oko pet minuta. Začinite po ukusu, poslužite i dobar tek.