Ekstra djevičansko ulje

Vodnjanski Chiavalon “Ex Albis” uvršten u TOP 25 maslinovih ulja svijeta

Hina

Boce vrhunskog maslinovog ulja koje proizvodi OPG Chiavalon u Vodnjanu/ Snimio Marin ANIČIĆ

Boce vrhunskog maslinovog ulja koje proizvodi OPG Chiavalon u Vodnjanu/ Snimio Marin ANIČIĆ

Chiavalonov »Ex Albis« blend pet različitih sorti maslina organizacija »World best olive oils« uvrstila je u TOP 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgojaVODNJAN Istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Chiavalon »Ex Albis« uvršteno je u TOP 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja, priopćeno je u ponedjeljak iz OPG-a Chiavalon.  


 Chiavalonov »Ex Albis« blend pet različitih sorti maslina organizacija »World best olive oils« uvrstila je u TOP 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja.


 Ta organizacija petu godinu zaredom sastavlja rang-listu najboljih svjetskih proizvođača ekstra djevičanskoga maslinova ulja na temelju rezultata ostvarenih na 14 najvećih svjetskih natjecanja.
Chiavalon je s ekstra djevičanskim »Ex Albis« nastupio samo na četiri od četrnaest natjecanja koja se uzimaju u obzir prilikom definiranja rang-liste najboljih, no rezultati su bili iznimno dobri te su omogućili da to ulje prikupi veliki broj bodova i da se uvrsti u TOP 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja na 18. mjestu.


 »Ova nagrada je najveći uspjeh koji je naša obitelj ostvarila u dosadašnjem radu, to je rezultat rada, strasti i odricanja cijele obitelji posljednjih 19 godina, prije koliko sam još kao 13-godišnjak zasadio naših prvih 100 maslina. Danas obrađujemo 7500 maslina, izvozimo trenutačno u 12 država svijeta, a ovo priznanje nam donosi još veću, neprocjenjivu, vidljivost na svjetskom tržištu«, izjavio je novinarima istarski maslinar Sandi Chiavalon i dodao da je ta nagrada ujedno i velika promocija Istre u svijetu.


 Naime, pošto je ugledni vodič Flos Olei ove godine Istru proglasio najboljom svjetskom maslinarskom regijom, tom je nagradom i Chiavalon kao proizvođač pridonio promociji Istarske županije u svijetu.