Nakupovali ste brašna i kvasca? Onda je vrijeme da ispečete ovaj ukusni kruh



Čini se kako se brašno i kvasac trenutno ubrajaju među najtraženije prehrambene namirnice. No, mnogima se dogodi da ne znaju kako da naprave vlastiti kruh. Uz ovaj jednostavan recept iskoristit ćete svoje zalihe brašna i kvasca i ispeći ćete maestralno dobar kruh.


 


Sastojci




500 g brašna


 


450 ml vode


 


Jedna vrećica kvasca


 


3 jušne žlice octa


 


5 čajnih žlica soli


 


Priprema


Pomiješajte suhi kvasac s malo tople vode, pazite da pri tome ne stvorite mrvice.


 


Umijesite brašno, ocat, sol i kvasac u ravnomjernu smjesu.


 


Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup za pečenje.


 


Smjesi možete dodati i sjemenke suncokreta ili lana.


 


Pecite na 200 stupnjeva oko 60 minuta. Ne trebate staviti u unaprijed zagrijanu pećnicu.


 


Mali trik za kraj: stavite u pećnicu malu zdjelicu ispunjenu vodom.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.