Superhrana

Evo kako iskoristiti ulje avokada za dobivanje mekane i svilenkaste kose

Helena Hoić

Foto: iStock

Foto: iStock

Možda zvuči kontraproduktivno stavljati ulje u kosu jer nitko ne želi masne pramenove, ali mala količina može njegovati vlasište

Ulje avokada se slavi kao superhrana, a ima i koristi za ljepotu. Konkretno, možete koristiti ulje avokada za kosu koja je izuzetno svilenkasta. Možda zvuči kontraproduktivno stavljati ulje u kosu jer nitko ne želi masne pramenove, ali malo ulja avokada za kosu može smanjiti lomljenje i njegovati vlasište.,


Ovo ulje je bogato mononezasićenim mastima, što mu pomaže da prodre u kosu. Sadrži i obilje vitamina, minerala i antioksidansa za koje mnogi vjeruju da su korisni za kosu i vlasište.


Upute


Sve što vam je potrebno je mala količina ulja. Ako nemate ulje avokada pri ruci, kokosovo ulje može biti dobra zamjena. Prvo, potrebno je zagrijati ulje. Ulijte malu količinu ulja avokada u posudu i zagrijte je u mikrovalnoj pećnici trideset sekundi.


Nema točne količine ulja koju treba koristiti, ovisit će o debljini vaše kose, koliko je suha, i tako dalje. Najbolje je početi s malom količinom pa dodati više po potrebi. Ako koristite previše, ulje će se samo duže ispirati iz kose. Idući korak je nanošenje ulja. Razdvojite kosu u dijelove kako biste bolje pristupili vlasištu. Zatim, utrljajte malu količinu na bazi kose. Ponovite postupak oko glave.


Zatim slijedi masaža. Koristite vrhove prstiju kako biste umasirali ulje u vlasište. Koristite male, kružne pokrete i nježan pritisak. Nakon masaže, potrebno je isprati ulje. Ponavljajte tjedno ovaj postupak na tjednoj bazi kako bi imali prekrasnu zdravu kosu.


Pokušajte ostaviti ulje avokada na kosi petnaest do trideset minuta kako bi imalo dovoljno vremena da upije u folikule kose.


Možda ćete otkriti da je potrebno manje vremena ako postupak često ponavljate, ali svaka kosa je drugačija. Prvi put kada napravite ovaj tretman uljem avokada za kosu, možda ćete ga htjeti ostaviti duže kako biste osigurali da se svaka suha, oštećena kosa potpuno osjeti koristi.